Tenisz

2022.10.30. 16:01

Juhász Bence, Fenyves Gréta: a legjobb magyarok között a Viszló Kupán

Jól szerepelt a két megyei teniszező a nemzetközi junior kettes kategóriájú fedett pályás Viszló Kupán. A Kiskút útján duplán hazai pályán szereplő Juhász Bence mellett a sukorói Fenyves Gréta egyesben a negyeddöntőig jutott.

Németh Krisztián

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Ahogy arról korábban beszámoltunk a Kiskút Tenisz Tenisz Klub által szervezett rangos tornán Juhász Bence pályája eddigi legnagyobb sikerét érte el. A mezőny egyik legfiatalabbjaként szabadkártyával a főtáblán kezdhetett.Bence két fordulót ment, és az első körben annyival magasabban jegyzett versenyzőt búcsúztatott, hogy körülbelül 1000 hellyel lép előre a korosztályos világranglistán.
Fenyves Gréta is szűkebb pátriánkhoz tartozik, hiszen bár a Normafa Tenisz Klub igazolt versenyzője Sukorón él. Nem csak emiatt, hanem eredményei okán is szívesen látná soraiban a Kiskút Tenisz klub - információink szerint tárgyalnak a felek arról, hogy Gréta a fehérvári klubban folytassa pályafutását.
A fővárosi Normafa üdvöskéje komolyat küzdött, a selejtezőben három ellenfelet kellett legyűrnie a főtáblára kerülésre - köztük a lengyel Oliwia Orlinksát egy drámai csatában. Maradt ereje a főtáblára is, az orosz Jekatyerikna Ivanova, és a szerb Jovana Grujic legyőzésével jutott a harmadik fordulóba. A negyeddöntőben a bolgár Elizara Yaneva két sima szettben búcsúztatta. A lányoknál egyesben, és párosban is legjobb magyarként az elődöntőig menetelt Bartha Panna. A fiúknál a „kiskutas” Juhász Bence mellett, Mészáros Patrikot illeti ez a „cím”. Utóbbi párosban az elődöntőig jutott.
A házigazda Kiskút Tenisz Klub szintet lépett a tornával. Sokadszorra rendezett kettes kategóriájú ITF-tornát, ezúttal már a komplexumban kialakított szálláshelyekkel emelte a verseny színvonalát, és az indulók komfortérzetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában