Kézilabda

2022.10.11. 08:52

Hozta a kötelezőt az Alba Regia KSE

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 5. fordulójában a sok hibával játszó Grőber-csapat a vártnál nehezebben érvényesítette a papírformát vasárnap este.

Krebsz András

Forrás: Pixabay

Alba Regia KSE–MAFC-BME 29-23 (19-15)

VOK, 50 néző, vezette: Ritter, Sörös.

Alba Regia: FODOR – Kónya B. 1, Giday 5, Kanyó B. 2, Kovács G. 1, Bárdos 7, Rohonyi. Csere: Lakatos T. (kapus), Szalczinger, ifj. Grőber M. 2 (2), Králl 5, Sipics 2, Ferenczi 3, Harsányi, Salamon D., Ferencz 1. Edző: Grőber Mátyás.

Eredmény alakulása: 12. perc: 6-5, 21. p.: 14-9, 27. p.: 16-14, 39. p.: 26-17, 49. p.: 27-19, 57. p.: 27-23.

Egy keserédes döntetlen és egy bosszantó vereség után a pont nélkül álló MAFC ellen próbált javítani az Alba Regia KSE együttese a hétvégén, a siker ellenére a mutatott játék miatt bőven maradhatott hiányérzet a fehérvári szakmai stábban.

Hiába csúszott több pontatlanság a hazai csapat játékába a mérkőzés elején, Bárdos és Giday átlövéseivel sikerült öttel ellépnie a vendéglátónak, amiből a szünetig négyet meg is őrzött a hazai alakulat.

A fordulás után aztán gyakorlatilag percek alatt eldöntötte a mérkőzést a nyitott védekezésre átálló Grőber-csapat. Fodor szépen feltornázta a védései számát, Ferenczi több fővárosi támadást is megakasztott, Králl Richárd 39. percben szerzett ötödik találata után (26-17) sokan azt hitték, csak a különbség mértéke lesz kérdéses. Ezt követően azonban érkezett egy hazai rövidzárlat, a mérkőzésen három hétméterest is hibázó (kettő Kanyó Bence, egy ifj. Grőber Mátyás nevéhez fűződik) Alba játékába több hiba csúszott, 27-23-nál pedig felsejlett a Szentgotthárd elleni pontvesztés réme.

Az összecsapást végül az esélyesebb ARKSE behúzta, ám a mindössze 53 százalékos hatékonysággal célzó székesfehérváriaknak mindenképpen rendezniük kell a soraikat a következő, Várpalota elleni idegenbeli találkozó előtt.

– Abszolút nem vagyok elégedett a mutatott játékkal. Próbáltunk mindenkinek lehetőséget adni, de nem tudtak élni vele. Ismét előjött egy hosszabb, közel tíz perces gólcsend, ezen van még mit dolgoznunk – árulta el Madár Imre, az Alba Regia KSE tiszteletbeli elnöke a mérkőzés után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában