VVSI

2022.10.23. 17:44

Hosszútávú célok érdekében

Három érmet nyertek a VVSI evezős szakosztályának egységei a Csepelen rendezett Őszi Hosszútávú versenyen.

Németh Krisztián

Fotó: Magyar Evezős Szövetség

Az evezősöknél tavasszal, illetve ősszel egyfajta erőfelmérővel indul és zárul a szezon. De természetesen az idény végén elért eredmények a közeljövőre is hatással vannak, ugyanis a Héraklész-keretbe való bekerülés szempontjából milyen időt húznak ősszel az egységek.

A nagyobbak, így a bronzérmet szerző Velencei-tavi serdülő négypár is 6000 méteren versenyeztek a fővárosban a Kis-Dunán, a tanulók „csak” négy kilométert. Az utóbbi időben hányatott sorsú VVSI igyekezett kitenni magáért, Vida Erik és Tüdő Krisztina tanítványai a tanuló korosztályban egy arany- és egy ezüstérmet szereztek.

Az ugyancsak Sukorón készülő Balatoni Kajak-Kenu Evezős és Vitorlás SE versenyzői közül Nagy Zsófia (edző: Illés László) ezüstérmet nyert az ifjúsági egypárevezős mezőnyben.

Férfi serdülő négypárevezős (10 induló): 3. Nagy Bertalan, Egervári Mihály, Duics Márk, Bunda Benjámin.

Mix Tanuló 11-13 éves kormányos négypárevezős (19): 2. Caroll Jasmin Angelica, Szedlák Farkas, Sasvári Balázs, Király Dorka, kormányos: Borbély Nóra.

Férfi Tanuló 14 éves kormányos négypárevezős (14): 1. Vukov Levente, Szedlák András, Takács Dominik, Matucza Máté, kormányos: Borbély Nóra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában