Frissen Fejérből

2022.10.07. 22:00

Félig tele a pohár

Az ICH Liga pénteki játéknapján, a 7. fordulóban a Hydro Fehérvár AV19 régi riválisa, a Graz 99’ers ellen lépett jégre. A rutinos vendégek a játékot okosan tördelve nyerték meg a találkozót.

Káldor András

Csak bekerült a korong a Graz kapujába, igaz aztán ismét a fehérvári ketrecbe is

Forrás: Soós Attila/AV19

Hydro Fehérvár AV19 – Moser Medical Graz 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1) h.u.

Székesfehérvár, 2307 néző

Vezette: Piragic, Groznik, Durmis, Jedlicka

Hydro Fehérvár AV19: O. Roy – Campbell, Stipsicz, Kuralt (1), Hári J., Newell 1 – O’ Brien, Fournier, Petan (1), Findlay, Erdély Cs. – Horváth M., Betker, Terbócs, Bartalis, Vértes – Szabó D., Mihály Á., Ambrus G., Sarauer (1), Németh K. Vezetőedző: Kevin Constantine

Graz 99’ers: Engstrand – Salonen, Altmann, Granholm (1), Schiechl 1, Oberkofler – Egger, Pfeffer, Livingstone, Zalewski, Antonitsch – Boivin, Kerberger, Zusevics 1, Alagic, Fladeby – Woger, Krainz, Pesendorfer. Vezetőedző: Johann Pennerborn

Kiállítások: 2 ill. 6 perc

Kapura lövések: 25-18

Négy nappal ezelőtt sporttörténelmi sikert értek el a fehérváriak a Bajnokok Ligájában (CHL) Katowicében, és ezt a győzelmet szerették volna a kék-fehérek pénteken este megismételni az osztrák bázisú bajnokságban is.

A mérkőzés előtt Horváth Dominikot a Roland Divatház részéről Berendi András vezérigazgató köszöntötte, mivel ő lett a Hónap Legjobbja.

Nem éppen a legifjabb csapattal érkezett a Graz, nyolc harminc év feletti, minden hájjal megkent, rutinos játékos volt tagja a narancsmezesek keretének.

Hét-nyolc perc elteltével érezhetően átvette a találkozó irányítását a Volán, több alkalommal beragadtak a vendégek a harmadukba. Folyamatosan nyomás alatt tartották ellenfelüket, Tim Campbell lökete centikkel kerülte el a 2014/15-ös idényben Fehérváron is megforduló Christian Engstrand ketrecét. Majd a harmad hajrájában Tobias Fladeby közeli lövését hárította Olivier Roy bravúrral.

A középső játékrész első fele egyértelműen a Fehérváré volt, előbb Erdély Csanád, majd Vértes Nátán is helyzetbe került, de eredménytelenül. Aztán a 25. percben jött a feketeleves, Roy kezéből kiütötték a bárdot, ezt követően egyet még védeni tudott a hálóőr, másodjára viszont Michael Schiechl már közelről a gólvonal mögé kotorta a pakkot, 0-1. A talált gól után húzta az időt a vendég együttes, ráültek a korongra, de igazság szerint jól is védekeztek. A FAV19 keményen dolgozott, de negyven perc alatt sem tudott betalálni.

A záró harmad elején letámadással próbálkoztak a vendégek, de ismételten többet pattogott a korong a Graz harmadában, igaz, ez a kidolgozott helyzetek számában nem mutatkozott meg.

Az 54. percben Patrik Newell találta telibe a kapuvasat, majd Kevin Constantine időt kért, és 1:39-el a vége előtt lement Roy Campbell mellett öt csatárral rohamozták a kaput  a fehérváriak, ennek meg  is lett az eredménye. 56 másodperc volt vissza, amikor Newell közelről bevarrta Anze Kuralt passzát, 1-1. Jöhetett a ráadás, melynek a 2. percében Zintis Zucsevics egyéni akcióból kilőtte a bal felsőt, és szerezte meg a győztes gólt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában