Megtették az első lépést

2024.04.29. 09:19

Letették az alapjait egy új tanösvénynek Fehérvárcsurgón

Április 26-án, pénteken a Károlyi-kastély parkjában és látogatóközpontjában megünnepelték, az Európai történelmi kertek napját. Az eseményen szakemberek és gyermekek ültettek fákat, ezzel indítva el egy dendrológiai tanösvényt.

Palocsai Jenő

A Károlyi József Tagiskola diákjai sokat megtudtak más országok történelmi kertjeiről és az ültetésről is

Forrás: Kastély

Egy különleges újdonság kialakításának az első mérföldköve is volt az Európai történelmi kertek napja a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély parkjában.

–Az esemény szereplői a helyi Károlyi József Tagiskola tanulóinak közreműködésével kívánták hangsúlyozni a történelmi kertek jelentőségét. A programok nyitányaként rövid előadás mutatta be, milyen módon került az Európa Tanács Történelmi Kertek Európai Útvonalába a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély parkja. Az iskola tanulói Debreczy Zsolt és Rácz István, a közeli, iszkaszentgyörgyi kastélyban működő Nemzetközi Dendrológiai Alapítvány igazgatói vezetésével részt vettek a Károlyi-kastélyparkban most épülő dendrológiai tanösvény első nyolc fájának ültetésén–fogalmazott Fekete Ágnes, a kastély munkatársa.

Forrás: Kastély

A program az iskolai diákjai számára kiírt fotópályázat eredményhirdetésével és a legjobb fotókból összeállított kiállítás megnyitójával ért véget. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában