Kiütés Sóstón

2022.09.25. 17:46

Hetet hintett a PAFC Fehérváron

Emlékezetesre sikeredett az első megyei rangadó a női labdarúgó élvonalban. A PAFC szempontjából kellemes, a MOL Fehérvár oldaláról kellemetlen emlék a 0-7.

Németh Krisztián

Forrás: molfehervarfc.hu

MOL Fehérvár – Puskás Akadémia 0-7 (0-4)

Simple Női Liga NBI., 6 forduló. Székesfehérvár. Vezette: Leél- Őssy.

Fehérvár: Terestyéni - Bognár (Farkas G. 62.), Szehofner (Kántor 85.), Tenyei-Tóth, Szabó B. (Kozma 76.), Jánosi, Földvári, Székely, Romanoczki, Réthalmi (Földesi 76.), Simon (Balla 85.). Vezeteedző: Gajdóczi Tibor.

Puskás Akadémia: Pongrácz (Széchenyi 73.) - Harvey, Palakovics, Bokor (Tuza 20.), Diószegi, Kovács E., Kovács A., Sinka (Siqueira 73.), Grönberg (Sipőcz 46.), Nagy L., Mayer (Tamók 59.). Vezetőedző: Halászi Kinga.

Gól: Mayer (7.), Diószegi (12., 16.), Grönberg (25.), Nagy L. (48.), Sinka (70.), Siqueira (75.)

Forrás: molfehervarfc.hu

Sporttörténelmet írtak az együttesek a Sóstói edzőpályán, ugyanis először találkozott a női NBI.-ben a két szomszédvár. Ha már találkoztak más szempontból is histórikus derbit játszottak, Felcsúton az aranyoldalakra kerül a meccs, míg Fehérváron aligha kerül fel a büszkeség tablóra. A Puskás Akadémia története legnagyobb arányú győzelmét aratta az élvonalban (a Soroksár elleni tavalyi 5-0-ás diadalt írták felül a lányok szombaton Székesfehérváron). A Vidi pedig  zsinórban másodszor szalad bele kiütésbe: két hete a Ferencváros 9-0-ra nyert ellenük). Halászi Kinga tanítványai cseppnyi esélyt sem adtak a házigazdának alig több mint negyed óra múltán már három góllal vezettek. A PAFC feljött a 4. helyre a tabellán, az újonc Fehérvár a 12 csapatos bajnokság 10. helyén áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában