Kézilabda

2022.08.07. 13:31

Tapasztalatokat gyűjtöttek az Alba Fehérvár lányai

Az Alba Fehérvár KC csapata a Cupa Craiovei harmadik, záró játéknapján ismételten vereséget szenvedett, ezúttal a jelenlegi román bajnok, a CS Rapid Bukarest bizonyult náluk jobbnak. A fehérváriak remek ellenfelek ellen készülhettek az idényre.

Káldor András

Katarina Stosic (fehér) ezúttal háromszor volt eredményes

Forrás: CS Rapid Bucuresti

Idejekorán tetemes előnyt kovácsolt a Rapid, a 10. percben már hat góllal vezettek (8-2). Ez a folytatásban sem változott különösképpen, a 20. percre csupán a lőtt gólok száma módosult, a különbség azonban nem (13-7). A félidő előtt még megrázta magát a regnáló román bajnokcsapat, és tízgólos előnye birtokában mehettek pihenőre a felek. A második játékrészben sem sikerült felzárkózniuk a fehérváriaknak, és magabiztos fórját megőrizve ellenfelük végül tizenegy góllal bizonyult jobbnak náluk. 

- Három nap alatt játszottunk három mérkőzést, ami fizikálisan nagyon komoly terhelést jelent a lányoknak, de ez is volt a célja ennek a tornának. Azt látjuk, mik a hiányosságaink, ezek javításán fogunk dolgozni a bajnokság kezdetéig, erre még van négy hetünk. – fogalmazott Józsa Krisztián az Alba trénere. 

- Komoly, nemzetközi tapasztalattal rendelkező ellenfelekkel volt lehetőségünk játszani, és gyakorolni ellenük. A jó periódusainkat tovább kell vinnünk az elkövetkezendő meccsekre és majd a bajnokságra, a hibáinkból pedig tanulnunk kell. Erre még bőven lesz időnk hiszen még csak a felkészülés harmadik hetét zártuk. – hangsúlyozta Boldizsár Bianka a fehérváriak csapatkapitánya.
A tornát a CS Rapid Bucuresti nyerte a CSM Ramnicu Valcea, az SCM Universita Craiova, és az Alba Fehérvár KC csapatai előtt.  

CS Rapid Bucuresti (román) – Alba Fehérvár KC 38-27 (19-9) 

Craiova, 200 néző 

Vezette: Gorina, Melencu 

CS Rapid Bucuresti: Ciuca, Kapitanovic (kapusok), Badea 5, Kanor 4, Lacrabere 4 (2), Fernandez 3, Grozav 3, Guialo 3 (2), Hernandez 3, Lopez 3, Espinola 2, Gutierrez 2, Korsós, Ostase 2, Buceschi 1, Perianu 1. Vezetőedző: Carlos Viver 

Alba Fehérvár KC: Pijevic, Kubina, Tóth N. (kapusok), Takó 6, Boldizsár 5 (1), Gerháth 5, Stosic 3 (2), Besszer 2, Varga E. 2, Afentaler 1, Szemes 1, Bojtos, Dubán, Tolnai, Utasi, Zrnic. Vezetőedző: Józsa Krisztián 

Kiállítások: 6, ill. 10 perc 

Hétméteresek: 4/5, ill. 3/4

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában