Két játékos egy céllal

2022.07.19. 20:50

Rubén Pinto és Peter Pokorny is az első nemzetközi mérkőzésére készül

A Mol Fehérvár FC két középpályása, Rubén Pinto és Peter Pokorny is az első nemzetközi mérkőzésére készül a piros-kék gárdában.

Beke Zsombor

Rubén Pinto már többször is bizonyította, hogy nála jó helyen van a labda

Forrás: MOL Fehérvár FC

Pinto már nem az első szezonját kezdi meg Fehérváron, de a portugál középpályás a tavaly nyári felkészülés alatt súlyos sérülést szenvedett, így a nemzetközi porondon történő bemutatkozása a Vidiben még váratott magára. A csütörtöki, Gabal elleni Európa-konferencialiga selejtezőjén ezen a tűzkeresztségen is áteshet a 30 éves játékos. 
– Sokat jelent nekem ez, mivel mikor ideérkeztem, az volt a célom, hogy nemzetközi mérkőzéseket játsszak a Vidiben. Természetesen minden mérkőzés ugyanolyan fontos, de minden játékos az ilyen pillanatokra vágyik. Korábban már pályára léptem csoportkörben, ez lebeg most is a szemem előtt, ezért vagyok itt, nagyszerű lenne a klubnak, a játékosoknak és a szurkolóknak is egyaránt. Ugyanakkor fontos, hogy meccsről meccsre gondolkodjunk csak – nyilatkozta a klub honlapjának a középpálya motorja, majd kitért a mostani felkészülés tapasztalataira is. – Lépésről lépésre fejlődtünk, az utolsó találkozón pedig a Galatasaray ellen jó formát mutattunk, a játékunk elemei a frissességgel egyre természetesebben jöttek. Mindig ilyen egy előzőszezon, az elején mindenki fáradtabb, hullámzóbb a teljesítmény, de aztán elkezdünk frissülni. Úgy gondolom, hogy készen állunk a csütörtökre. 
Szintén elsőbálozó lehet a Vidi színeiben Peter Pokorny. A nyáron érkezett fiatal középpályás jól érzi magát a csapatban, szeretne minél több játékpercet kiharcolni magának a csapat tengelyében. 

Peter Pokorny jól érezte magát az ausztriai edzőtábor során
Forrás: MOL Fehérvár FC


– Nagyon kedvesen fogadtak a csapatnál, megpróbáltam gyorsan beilleszkedni, és napról napra szorosabb kapcsolatba kerültem a csapattársakkal és a stáb tagjaival is – mondta az új szerzemény. 
Csütörtöktől pedig beindul majd a mérkőzések sora, remélhetőleg egész ősszel kettős terhelés alatt lesz majd a Fehérvár. Ez azt jelentené, hogy sikerült elérni a csoportkört. Első lépést a Gabala elleni párharcban teheti meg Michael Boris alakulata. 
– Nem igazán vannak könnyű ellenfelek egyik európai kupasorozat selejtezőiben sem, így a Gabala ellen is nehéz párharcra számítok, de mindenképp tovább kell jutnunk a következő fordulóba. Az első háromban szeretnénk végezni a bajnokságban, a kupában a lehető legtovább jutni, az EKL-ben pedig a csoportkört célozzuk meg. Fiatal játékosként célom, hogy sok játékpercet töltsek a pályán és folyamatosan fejlődve segíteni tudjak a csapatnak. 
A Galaba elleni találkozó csütörtökön 19 órakor kezdődik majd, a hangulat remélhetőleg parádés lesz, 3000 jegy pedig már el is kelt elővételben. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában