Sérülés miatt lépett vissza a címmeccstől Törteli Balázs

2022.07.07. 12:19

A fehérvári bunyós vallja: minden okkal történik

Július 9-én Törteli Balázs vívta volna a II. Vass Profi Ökölvívó Gála főmérkőzését. A fehérvári bunyós azonban az Eb-címmeccs előtt vállsérülést szenvedett, így legközelebb csak szeptemberben bokszolhat.

Ferencz Balázs

Törteli Balázs csalódott, de a befektetett munka nem vész el

Forrás: TB archívuma

Korábban úgy fogalmazott a profik táborában 17 győzelmet és 2 vereséget számláló ökölvívó, hogy egy álma válik valóra azzal, hogy Európa-bajnoki övért bokszolhat, ráadásul hazai közönség előtt, az Alba Regia Sportcsarnokban.
Az álom küszöbe előtt azonban Törteli Balázsnak fel kellett riadnia, hiszen a megmérettetés előtt két héttel vállsérülést szenvedett.
– Gumiszalag segítségével felütési gyakorlatokat végeztem, s éreztem, hogy valami nincs rendben a bal vállammal. Úgy voltam vele, az élsportban ha nem fáj valamid, akkor nem is dolgozol jól. Azonban órákkal később már nem csak a vállam, hanem a mellizmom is fájni kezdett. Kötőszöveti szakadást szenvedtem a bicepszemben és a mellemben, valamint kialakult egy nyáktömlő-gyulladás a vállamban. Jól bírom a fájdalmat, de orvossal is konzultálva úgy döntöttem, inkább lemondom a mérkőzést – mesélt az okokról a 30 esztendős Törteli Balázs.

Törteli Balázs külföldi edzőtáborba vonulna, szeptemberben pedig újra ringbe szállna
Törteli Balázs külföldi edzőtáborba vonulna, szeptemberben pedig újra ringbe szállna
Forrás: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap


Az előző héten nem is tudott edzeni, az elmúlt napokat  pedig pihenéssel töltötte. De a háta mögött hagyott hónapok kemény  munkája nem veszett kárba.
– Lelkileg azért megtört, hogy nem tudok bokszolni, de a beletett munka nem veszik el. Csalódott vagyok, mert jól dolgoztunk az edzőimmel, kezdett látszódni rajtam egy olyan forma, ami korábban nem. Lendületesebb lettem, s nagyon sokat tanultam. Ezekből a tapasztalatokból azonban folytatni tudom a pályámat. Lézerkezelést kapok, két héttel ezelőtt nem tudtam a mellkasomnál feljebb emelni a kezemet, most már a fejem fölé is tudok nyúlni. A fekvőtámasz azonban még fáj. Köszönettel tartozom a Kiliti Promotion-nak azért, hogy lehetőséget kínáltak nekem, és remélem, hogy a következő gálájukon bizonyíthatok a fehérvári publikumnak. Úgy gondolom, minden okkal történik. Úgy tűnik, nem volt még itt az ideje a címmérkőzésnek. Nincs fontosabb az egészségnél – fogalmazott Törteli Balázs, aki nézőként természetesen ott lesz a szombati bokszgálán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában