Más megyék is átvették

2022.06.02. 11:47

Véget értek a másodszor kiírt, kispályás küzdelmek

Egy éve az Úrhida, ezúttal a Perkáta együttese nyerte a megyei kispályás bajnokságot. A Fejérben indult kezdeményezést immár más régiókban is alkalmazzák.

Horog László

Ezúttal a Perkáta együttese nyerte a megyei kispályás futballbajnokságot

Forrás: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Egy éve az Úrhida együttese győzött a többfordulós, őszi-tavaszi rendszerű sorozaton, ezúttal a Perkáta bizonyult a legjobbnak, megelőzve Sukoró, Mezőkomárom és Balinka-Mecsér együttesét.

- Kora ősszel írtuk ki másodszor a megyei kispályás bajnokságot, az első sorozatra a pandémia első hulláma után, két évvel ezelőtt került sor – mondja Schneider Béla ötletgazda, az MLSZ Fejér megyei igazgatója. – A kollégáim sokat segítettek a sikeres lebonyolításban. A cél egyértelmű volt, azokat a településeket szerettük volna bevonni a labdarúgás vérkeringésébe, ahol nem volt felnőtt nagypályás csapat. Akkori állapot szerint harminckilenc ilyen akadt a megyében, nem csak kis lélekszámú falvak, akadt közöttük város is. Valamennyi érintett önkormányzat vezetőit felkerestük, először levélben, majd személyesen.

Az egyedi kezdeményezést érdekesnek találták, az első kapcsolatfelvétel után huszonegy csapat kapcsolódott be a programba.

- Nem titkoltuk, azért szervezzük a bajnokságot, hogy a kezdeményezés nyomán, idővel nagypályás csapat szerveződjön. A második évben három településen a kispályás gárdából nagypályás lett, beneveztek a megyei bajnokságba. Így a most zárult szezonban tizenhat csapat kezdte a küzdelmeket.

A négy csoportban zajló területi összevetésekben ősszel és tavasszal minden település rendezett egy-egy tornát. A megyei döntőn – ahogy tavaly is - a csoportok győztesei mérték össze felkészültségüket a MOL Fehérvár Aréna tőszomszédságában.

- A kezdeményezésünket egyre több megyében követik, ami nagy öröm. A most zárult szezonban már Baranyában, Békésben, Jász-Nagykun-Szolnok, és Komárom-Esztergom megyében rendeztek hasonló bajnokságot. A következő idényben szinte valamennyi megye tervezi a kispályás labdarúgást a bajnoki rendszerébe bevonni, még több lehetőséget biztosítani a futball szerelmeinek a versenyszerű sportolásra.

A gólkirály a sukorói Molnár Krisztián lett, 39 találattal, nagyon elkapta a fonalat, lévén dupla annyi találatot jegyzett, mint a mögötte következő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában