Párbajtőr

2022.06.13. 17:21

Salamon klubtársát irigyelte meg, győzött

A Honvéd Szondi György SE kiválósága, Salamon Réka nyerte a junior párbajtőrözők előválogatóját, ami a szezonzáró viadal is volt egyben.

Ferencz Balázs

Az érettségiző Kovács Gergely a hétvégén nem lépett pástra, mégis hatással volt a Gerevich Aladár Nemzeti Sportközpontban rendezett junior előválogató végeredményére. A Honvéd Szondi György SE vívója egy héttel korábban a férfiak pécsi viadalán utasította maga mögé a 130 ellenfelet számláló mezőnyt, akkor Salamon Rékának meggyűlt a baja a hőséggel, nem állhatott dobogóra. Most azonban asszóról-asszóra fűzte fel riválisait pengéjére, a Fehérváron tréningező balatonfüredi kisasszony imponáló skalpgyűjteménnyel menetelt a döntőig.

A csoport csatározásaiból gond nélkül lépett tovább, majd erőnyerőként rápihenhetett a tatai Héder Hanna elleni asszóra. Salamon Réka hozta a kötelezőt, 15-6-ra nyert. Ezután találkozott Gachályi Grétával, aki a pécsi Magyar Kupa fordulóban megállította. A szondis lány most visszavágott, megerőltetés nélkül, 15-6-ra verte AVA-s ellenfelét. A következő fordulóban Kálmán Gyöngyvér sem tudta megnehezíteni Salamon dolgát, Kovács László tanítványa 15-8-as diadallal lépett tovább. A legjobb nyolc között Parlagi Regina (MTK) várt a 18 éves fehérvári párbajtőrőzőre. Parlagi tíz tust ért csak el Salamon ellen, ami kevésnek bizonyult, így a Honvéd Szondi SE kiválósága vívhatott az előválogató elődöntőjében. Ahol az a Wimmer Dorina volt az ellenfele, aki az egy héttel korábbi junior viadalt is nyerte. Szoros asszót vívtak a lányok, Salamon Réka végül 14-12-re verte az MTK üdvöskéjét. A döntőben Szarvas Ritával kellett összecsapnia Salamonnak. A szondis lány végig koncentráltan, remekül vívott, s meggyőző fölénnyel, 15-7-re nyerte a finálét ferencvárosi riválisával szemben.

Forrás: Kilian Agath

Junior női párbajtőr előválogató, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 99 induló. Végeredmény: 1. Salamon Réka (Honvéd Szondi, edző: Kovács László), 2- Szarvas Rita (FTC), 3. Nébald Franciska (MTK) és Wimmer Dorina (MTK), 5. Miskó Dorina (MTK), 6. Parlagi Regina (MTK), 7. Nagy Blanka (Debreceni Sportcentrum), 8. Hutás Olga (BVSC).

A szezonzáró előválogatók végén kialakult a 2022/23-as idény ranglistája is. A következő versenyszezont Salamon Réka a második legjobb juniorként kezdi az MTK-s Wimmer Dorina mögött. Kiss Emma (Honvéd Szondi Gy. SE) és Varga Flóra Luca (Székesfehérvári VSZSE) egyaránt a 12. pozícióban áll.

A férfiak junior ranglistáját Pelle Domonkos (BHSE) vezeti, Kovács Gergely (Honvéd Szondi) a negyedik helyen áll. Janky Bendegúz (SZVSZSE) a 10., Csák Milán (Alba Volán SC) a 12. pozícióban áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában