Ökölvívás

2022.06.13. 14:51

Nagy Evelin merte csépelni ellenfeleit

A Fehérvár Küzdősport SE ökölvívója, Nagy Evelin rangos nemzetközi versenyen aratott diadalt. A 71. Bornemissza Gergely Emlékversenyen kanadai lányt győzött le a döntőben.

Ferencz Balázs

Forrás: A klub

Három kontinens 14 nemzetének utánpótlás ökölvívói randevúztak Egerben. A 71. Bornemissza Emlékverseny az ifjúsági és a junior korosztály nemzetközi mezőnyének krémjét mérettette meg. A magyar öklözőkön és a környező országok bunyósain kívül  Kazahsztán, Ukrajna, Kanada, Jordánia, Grúzia, Skócia és Románia bokszolói a világ elitjébe tartoznak ezekben a korosztályokban, így részvételük tovább emelte az amúgy is rangos viadal színvonalát.
A Fehérvár Küzdősport SE két ifi ökölvívót küldött csatába. A hosszú kihagyás után visszatérő Balogh Bálint a 67 kilogrammosok között Király Balázstól szenvedett vereséget 4-1-es megosztott pontozással, az ötödik helyen végzett

Forrás: A klub


Nagy Evelin is vérmes reményekkel utazott Egerbe. A tehetséges, 17 éves bunyós előbb Kathi Bernadettet győzte le mindössze 15 másodperc alatt a női 57 kg-os mezőnyben, majd a döntőben a kanadai Maria Al-Ahmedieh-hel csapott össze. A kanadai kiváló bokszoló, azonban nem tudta megállítani a rohamozó magyar lányt. Az ellenfeleit korábban megütni sajnáló Nagy Evelin saját magát is legyőzve szerzett komoly tapasztalatokat. A fináléban 3-2-es megosztott pontozással nyert, míg a pihenőnapokon egy Európa-bajnokkal és egy ukrán válogatottal sparringolt. Evelin újabb szintet lépett ezzel a tornagyőzelemmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában