Kézilabda

2022.06.08. 12:09

Két érkező játékos a Kohásznál

Ana Tomkovic és Oguntoye Viktória is a DKKA-t erősíti a következő idényben.

Beke Zsombor

Forrás: MW Archív/Török Attila

Bár az előző idény éppen hogy véget ért, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia vezetősége nem tétlenkedik, a Fejér megyei klub két kézilabdázó érkezését jelentette be.
A következő évi keret kialakításával kapcsolatban már a 2021/2022-es szezon végén jöttek az első hírek, akkor Borgyos Panna,  Arany Rebeka, Poczetnyik Luca, Szalai Babett, Kazai Anita, Krupják-Molnár Beatrix, Nick Viktória, Gabrijela Bartulović, Wéninger Alexa, Kukucska Viktória,  Saskia Weisheitel valamint Farkas Johanna maradását jelentette be a DKKA. Azóta véget ért az idény, a Kohász negyedik helyen végzett a Magyar Kupában, a vezetőség pedig újabb információkkal bombázta meg szurkolóit.
Az egyik új érkező ismerős lehet a hazai kézilabda szerelmeseinek, ugyanis Ana Tomkovic korábban játszott Kisvárdán. A szerb jobbátlövő magyarországi szezonján kívül hazájában töltötte pályafutása nagy részét, a ZRK Knjaz Milos gárdájával megnyerte a szerb Szuperligát és Szerb Kupát. Az előző idényt ZRK Medicinar csapatában töltötte a 25 éves, 181 cm magas játékos.
A dunaújvárosi szurkolóknak valószínűleg nem kell bemutatni Oguntoye Viktóriát, aki korábban 2015 és 2018 között már játszott a Kohászban, sőt 2016-ban az együttessel megnyerte az EHF Kupát. A 31 éves kapus később védett Debrecenben, majd átrakta székhelyét Dunaszerdahelyre. A szlovák bajnokságban olyannyira jól ment neki a védés, hogy az elmúlt két évben ő lett az év legjobb hálóőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában