Verseny

2022.06.06. 13:34

Jamie Wagner volt a leggyorsabb gokartos a seregélyesi SER-Ringen

Korábbi gokartos vendégek találkoztak egy-egy futam apropóján vasárnap a SER-Ringen. Mihályi Norbert, a seregélyesen felépült gokartpálya tulajdonosan és vezetője azt találta ki, hogy meghívja azt a huszonnégy gokartost, akik eddig a legjobb időt teljesítették: az indulóknak természetesen ez egy ingyenes lehetőség volt.

Tihanyi Tamás

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Egyetlen feltételnek azt szabták a szervezők, hogy az induló nem lehetett profi versenyző. A huszonnégy meghívott közül edzőfutam során választották ki a tizenkét legjobbat, ők indultak el egy időmérő, majd egy mindent eldöntő, állórajtos versenyen. A tizenkét kör teljesítése után alakult ki a végső sorrend, a harmadik „Manus” és a második Anna előtt a magyar-angol ifjúnak, Jamie Wagnernek sikerült győznie.

„Manus”, Jamie Wagner és Anna az eredményhirdetés után 
Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

  

– Ez egyfajta elismerés, köszönetnyilvánítás részünkről azok felé, akik jól teljesítettek a bérgokartozás során – mondta Mihályi Norbert, aki hozzátette, nem jellemző, hogy ilyen alkalmakat rendeznének a magyarországi pályákon. 

A seregélyesi létesítmény nem csak a vasárnapi esemény kapcsán emelkedik ki a többi közül, s ennek éppen a verseny legjobbja, az Angliából érkezett 12 éves Jamie Wagner adott hangot.  

 

– Nagyon jó ez a Ring, szerintem egész Európában az egyik legjobb, akár magát a gokartpályát, akár a szervízt vagy a többit nézzük – mondta a fiatalember, aki angol édesapjával és magyar édesanyjával érkezett Seregélyesre, kihasználva, hogy a szigetországban már tanítási szünet van. Ő hatéves korától gokartozik, és ezzel tartja izgalomban aggódó szüleit, akik rendszeres vendégei a közel két esztendeje felavatott seregélyesi létesítménynek. Ahol egyébként június 15-től vezetéstechnikai képzést kezdenek, június 26-án pedig – már figyelembe véve az indulók testsúlyát is – újabb verseny lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában