A kazahok ellen búcsúztak

2022.06.10. 16:22

A nyolc között büntetőpárbajban maradt alul nemzeti együttesünk

Éremért utaztak, végül a nyolc között búcsúztak kispályás futballistáink az Európa-bajnokságon. Nagy Lajos csapata a kazahoktól szenvedett vereséget a szétlövésben.

Horog László

Suscsák Máté (jobbra) volt a mieink egyik legjobbja az Európa-bajnokságon

Egy nappal korábban, a nyolcaddöntőben Juhász Roland mintaszerű fejes gólja után egalizáltak a szerbek, majd a rendes játékidő 1-1-es döntetlenje után a büntetőpárbajban 3-2-re nyertek a mieink, Sós Márkó szerezte a mindent eldöntő találatot. A negyeddöntőben Kazahsztán legjobbjai vártak a mieinkre, az első félidőben mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de érintetlenek maradtak a hálók. A kazahok szívósan védekeztek, kontrákból próbáltak veszélyt teremteni, Nagy Lajos csapata pedig nem találta az ellenszert. A második félidőben sem sokat változott a játék képe, a kazahok próbálták elrontani a magyar válogatott játékát, a 37. percben megszerezte a vezetést a szovjet utódállam, a meccset végigjátszó, elnyűhetetlen irányító, Ulan Zaksilikov volt eredményes. A magyarok nem adták fel, Suscsák Máté a 45. percben egyenlített remek megmozdulás végén. Válogatottunk mindent megtett az utolsó öt percben a győztes gólért, ám újabb találat már nem esett, jöhetett az újabb büntetőpárbaj.

A kazahok első lövője, Jemanov belőtte a büntetőjét, Csoszánszki is értékesítette a sajátját. A második kazah lövő Darasov volt, nem rontott, ahogy Suscsák sem. A harmadik kazah ítéletvégrehajtó, Hashimov életerős lövése a bal sarokban kötött ki, nálunk harmadikként ismét Sós következett, ám nem túl erős lövését védte a kapus, így a magyar csapat búcsúzott a kontinenstornától a negyeddöntőben.

A magyar és a kazah válogatott tagjai hallgatják a himnuszokat a negyeddöntőt megelőzően, a kassai Steel Arenában
Forrás: Horog László/Fejér Megyei Hírlap

- Nagyon bosszant, hogy ezúttal kimaradt a lövésem, öt éve készülök arra, hogy nagy eseményt, Eb-t, vagy vb-t nyerjek a fiúkkal, megint nem jött össze. Ugyanúgy kellett volna lőnöm, mint egy nappal korábban, Szerbia ellen, azonban ezúttal sarkot váltottam, ami hiba volt – értékelt szomorúan Sós Márkó.

A mieink egyik legjobbja a házi gólkirály, a negyeddöntőben is eredményes Suscsák Máté volt. „Azt gondolom, lélekben talán már a következő körre készültünk. Úgy hittük, hogy kicsit könnyebb meccs lesz ez, mint a szerbek elleni. Talán itt követtük el az első hibát. Ennek ellenére azt történt, amire számítottunk, védekeztek, csalták a játékot. Mindkettőt jól csinálták, mi meg kicsit belealudtunk. Amikor megszerezték a vezetést, észhez tértünk, vissza is tudtunk jönni a mérkőzésbe. A büntetőkről már nehéz mit mondani, amikor valaki odáig eljut, az már ötven-ötven százalék esély. Ilyenkor már nem számít, jobb vagy-e a pályán, ezúttal a kazahoknak volt szerencséjük - mondta Suscsák Máté.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában