DSE siker az ifiknél

2022.05.29. 18:10

Fejér megyei finálé az U19-es röplabdázóknál

A VOK adott otthont a Dr. Tarnawa Ferdinánd röplabda U19-es fiú országos bajnokság döntőjének, melynek fináléját a házigazda MÁV Előre Akadémia és a DSE Röplabda Akadémia csapatai vívták. A DSE visszavágott a pénteki vereségért, és hazavitte a kupát.

Káldor András

Szombaton csúsztak-másztak a MÁV Előre Akadémia (fehér) fiatlajai, és ezzel megalapozták a döntőbe jutást

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Szombaton az első elődöntőt a komoly Extraligás tapasztalattal rendelkező két csapat, a KESI és a DSE RA játszotta. Izgalmakban nem volt hiány, és nagy küzdelemben a DSE nyert 3:2-re. Parázs csatát hozott a másik elődöntő, melyet a MÁV Előre Akadémia és a RÖAK Kaposvár FINO vívott. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik sem tudott nagy előnyt kiépíteni magának. Az első szettben a kaposváriak a végén bukták el a győzelmet, a másodikban viszont övék volt a ráadás. A szurkolóik által űzött-hajtott fehérváriak csúsztak-másztak minden labdáért, így hiába játszott jól a RÖAK, a hazaiak nyerték a harmadik játszmát. Szinte extázisban játszottak fehérvári fiatalok, és hiába próbált meg mindent a Kaposvár, ezen az estén a MÁV Előre volt a jobb, 3:1-re nyert, és jutott be a döntőbe, ahol péntek után ismét a DSE Röplabda Akadémiával találkozott.


DSE Röplabda Akadémia - MÁV Előre Akadémia 3:0 (16, 16., 20)
DSE Röplabda Akadémia: Gőczi, Kisházi, Tóth K., Béres, Kecskeméti, Winter. Csere: Sümegi, Tömöri (liberók). Vezetőedző: Kövessy Balázs
MÁV Előre Akadémia: Füzék, Szávai, Tóth K., Bandi B., Sebestyén, Tálos. Csere: Bandi O., Szentesi, Tepszis (liberók). Vezetőedző: Gelencsér Balázs
Az első két szettet magabiztosan nyerték a piros-feketék, akik lényegesen összeszedettebb játékot nyújtottak, mint a két csapat pénteki összecsapásán. A harmadik játszmában voltak olyan pillanatok, amikor a lelkes szurkolói által támogatott MÁV Előre Akadémia előnyhöz jutott, de a hajrára elfáradtak.
A torna végeredménye: 1. DSE Akadémia, 2. MÁV Előre Akadémia, 3. KESI
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában