Labdarúgás

2022.04.01. 20:12

Vidi–Kisvárda, Puskás–Fradi

Izgalmas, érdekes mérkőzéseknek ígérkeznek a Fejér megyei csapatok csatái a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában. A Vidi ma, a Puskás Akadémia vasárnap játszik.

Németh Krisztián

Megismétlődik ma este a Vidi gyirmóti öröme?

Forrás: Török Attila /Nemzeti Sport

A Mol Fehérvár a válogatott szünet előtt Gyirmóton szerzett győzelme igazán akkor ér valamit, ha az együttes meg tudja tartani a megszerzett lendületet. Bár Nikolics Nemanja duplájával klubtörténelmet írt, de most már végképp itt az ideje, hogy a feketére mázolt oldalak után szebb, cirádásabb fejezetek következzenek a Vidi-krónikában. A pocsék sorozatnak vége szakadt, de a dobogó harmadik fokán álló Kisvárda mindent el fog követni Sóstón, hogy a piros-kékek vitorlájából kifogja az éledező szelet.

 

Ha már a históriáknál tartunk: hazai pályán hibátlan Fiola Attiláék eddigi teljesítménye a Kisvárda ellen, mind a hat találkozón fehérvári győzelem született. Augusztusban emberhátrányban nyert 2-1-re a Fehérvár. Igaz, aztán idegenben december elején fordított volt a gólarány. A szabolcsiak a Puskás Akadémiával szinte teljesen szinkronban nyerik és veszítik a bajnoki pontokat, nemhiába állnak mindketten 45-45 egységgel a második, illetve a harmadik helyen. A Mol Fehérvárnál még csak 32 ponton áll a számláló, ha a szombaton 17 órakor kezdődő mérkőzést követően nem gyarapszik a pontok száma, akár a kilencedik helyre is lecsúszhatnak.

 

A Puskás Akadémiának is nagy szívességet tenne a Vidi, ha győzne, ugyanis ha a felcsútiak pontot, pontokat szereznek a Ferencváros ellen vasárnap, lépéselőnybe kerülnének a Kisvárda előtt.

 

A 17 órakor kezdődő rangadó házigazdája jószerével FTC-specialista, mivel az utóbbi időben mindig komoly erőbedobásra késztetik a címvédőt. Legutóbb, január végén a győzelem is összejött: Nunes volt a nyerőember.

 

Más kérdés, hogy a PAFC év eleji szárnyalása alábbhagyott. A Paks legyőzése abszolút érdem, a válogatott szünet előtti, Zalaegerszegen nyújtott teljesítmény viszont hagyott maga után kívánni­valót. Kérdés: melyik csapatot látjuk vasárnap.

 

A zöld-fehérek voltak már jobb passzban is, de így is kontrollálják első helyüket a magyar élvonalban, a Gyirmót és az MTK ellen becsúszó ikszek óta zsinórban négy tétmeccset nyertek meg, és hétpontos előnnyel vezetik a bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában