Szkander

2022.04.25. 19:37

Mindketten a mezőny előtt

A Sárosdi Animal SE versenyzői, Verbóczki Luca és Barzsó Henrietta remekeltek a szkanderesek Nemzeti Döntőjén. Előbbi négy, utóbbi két éremmel zárt.

Beke Zsombor

Forrás: A klub

A sárosdi szkandereseknek a hazai mezőnyben kevés ellenfelük van, ezt már megszokhattuk az elmúlt években. Ezúttal a Nemzeti Döntőn utasították maguk mögé a mezőnyt saját kategóriájukban. Barzsó Henrietta -65 kilogrammban indult el a megmérettetésen, jobb és bal kézzel is aranyérmet zsebelt be, a döntőben pedig klubtársak küzdöttek meg egymással.

– A mezőny nagyon vegyes volt, de meglepően magas volt az indulók létszáma, főleg, ha azt vesszük, hogy 11 nap múlva kezdődik az Európa-bajnokság. Mindkét kézzel Lucával döntőztem, ez nagy siker a klubunknak – mondta lapunknak Barzsó, aki sorozatban a 11. alkalommal tért haza legalább egy aranyéremmel a Nemzeti döntőről. – Rettentő hálás vagyok a szüleimnek, a testvéreimnek és mindenkinek, aki eddig mellettem állt és támogatott bármilyen formában. Nélkülük nem jutottam volna el idáig, elmondhatatlanul jó érzés, épp ésszel nehéz felfogni. Idén 11 éve, hogy elkezdtem a szkandert. Azóta bár volt, hogy kikaptam a Nemzeti Döntőn, de mindig legalább egy aranyérmet sikerült nyernem.

Verbóczki Luca érmei
Forrás: A klub

Klubtársa, Verbóczki Luca négy éremmel térhetett haza Túrkevéről. A felnőttek között szerzett két ezüstérme mellett a juniorok között nem talált legyőzőre.

– Kivételesen volt junior kategória is a versenyen, a hazai mezőnyben ritkán szokott lenni. Felosztották két súlycsoportra, voltak a -60 és a +60 kilogrammosok, én az előbbiben indultam. Örülök az érmeknek, jó formában érzem magam, szerencsére jól halad a felkészülésem, egyik kezem sem fáj. Mindent beleadok, két hét múlva kezdődik az Eb, addig még lesz egy nagy edzésünk is, úgyhogy felkészülten érkezem majd a kontinenstornára.

Az Európa-bajnokságot Romániában, Bukarestben rendezik majd meg. A sárosdiakat Verbóczki Luca, Barzsó Henrietta és testvére, Alex fogja képviselni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában