Labdarúgás

2022.04.24. 19:30

Erős ellenfél ellen gól nélküli döntetlent játszott a Csákvár

A Merkantil Bank Liga NB II 34. fordulójában az Aqvital FC Csákvár nagy küzdelemben gól nélküli döntetlent játszott a Szombathelyi Haladás gárdájával.

Káldor András

A csákvári Vaskó Tamás (kék) okozott nehéz pillanatokat a Szombathely hálóőrének, Verpecz Istvánnak

Forrás: Kricskovics Antal

Aqvital FC Csákvár  – Szombathelyi Haladás 0-0
Csákvár, 300 néző
Vezette: Molnár Attila (Bede Tamás, Vörös Dániel)
AFC Csákvár: Auerbach – Dulló, Vaskó, Karacs, László N. – Derekas, Ominger – Tamás N. (Molnár R., 56.), Kártik (Takács T., 80.), Torvund – Makrai (Körmendi, 72.). Vezetőedző: Tóth Balázs.
Szombathelyi Haladás: Verpecz – Kállai, Csató, Németh M., Bosnjak – Kiss B., Holdampf (Szekér, 57.), Csilus T., Doktorics (Stieber A., 77.) – Tóth M. (Tóth-Gábor, 77.), Horváth R. (Lencse, 46.). Vezetőedző: Németh Szabolcs.


Nem várt sétagalopp a csákvári együttesre, hiszen ellenfelük kiegyensúlyozott mérleggel érkezett a Tersztyánszky Ödön Sportközpontba. A Haladás megnyugtató pozícióban, a 6. helyen állt a tabellán, a feljutásra esélyük nincs, viszont nagyon fontos lett volna a házigazdák számára, hogy hozzák ezt az összecsapást, a legfőbb céljuk természetesen nem lehet más, mint az NB II-es tagság megatartása.


Az AFC-ben nem lehetett ott a társakkal az öt sárga lapos Major Gergő és Baracskai Roland, valamint betegség miatt Mim Gergely hiányzott még. Molnár Rajmund sem volt ott a kezdőben, kisebb betegség miatt, ám ő legalább leülhetett a kispadra


Mindenesetre a 3. percben kecsegtető lehetőséget  dolgoztak ki a hazaiak, Kártik Bálint a bal oldali szögletzászló közeléből, 5 méterre az alapvonaltól végzett el szabadrúgást. Egyből kapura csavart, Verpecz Istvánnak a léc alól kellett kitenyerelnie a labdát. Az biztos, hogy nem a helyzetek száma miatt vonul be a futballtörténelembe a találkozó, ugyanis a 29. percig kellett várni az újabb, ezúttal zöld-fehér próbálkozásra. Kállai Kevin tört előre a jobb oldali vonal mellől indulva, becselezte magát középre, majd 20 méterről, ballal rálőtte, Auerbach Martin azonban a levegőben úszva hárított. Majd a 40. percben Makrai Gábor játszotta tisztára magát, 10 méteres lövését Verpecz lábbal szögletre mentette.


Az 51. percben Lencse László jobb oldali beadását Tóth Milán középről, 8 méterről, előre vetődve a bal alsó sarokba fejelte, ám lesen volt, úgyhogy a Csákvár jöhetett szabadrúgással. A 81. percben Lencse László mélységből indították, ám 11 méteres lövését Vaskó Tamás szorításában Auerbach szép mozdulattal hárítani tudta.
Az AFC igyekezett, de a helyzetkihasználáson feltétlenül javítaniuk kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában