Röplabda

2022.04.30. 10:30

Az év meccsére készülnek a röpis lányok

A női röplabda NB I. 1–4. helyért folyó rájátszásának 5. fordulójában sorsdöntő találkozón fogadja ma 15 órától a VOK-ban a MÁV Előre SC-Bericap csapata riválisát, a TFSE együttesét. Ha a MÁV Előre nyer, már biztos az Extraligás részvétel.

Káldor András

Forrás: Pexels

A pontvadászat alapszakaszát a fővárosi gárda nyerte a fehérváriak előtt, két ponttal megelőzve őket. Az első, novemberben a VOK-ban megrendezett mérkőzésen 3:2-re a kék-fehérek bizonyultak jobbnak, míg a Győri úton a főiskolások győztek 3-1-re. A rájátszás 2. fordulójában a tét nem volt kicsi, mert hazai győzelem esetén megerősítette volna pozícióját a TFSE. Viszont egy igencsak hajtós, küzdelmes másfél óra után 3:1- re nyert a MÁV Előre SC-Bericap, és Nagy Fanni vezetőedző együttese ezzel a sikerrel beelőzte riválisát a tabellán. 

Az előző fordulóban a TFSE ugyancsak megszenvedett a Budaörsi DSE otthonában, és csak nagy csatában 0:2-ről tudtak fordítani, míg a Loki imponáló 3:0-s győzelemmel zárt az addig a bajnoki címért szintén harcoló Gödöllői RC ellen, vendégként. Ezzel a TFSE matematikai esélye ugyan megmaradt, ám már nincs a kezükben a sorsuk. 

A MÁV Előre SC-Bericap vezetőedzője, Nagy Fanni játékosként is sok nagy csatát megélt, és bizakodva várja tanítványai szereplését. – Jó a hangulat a csapat háza táján, izgatottan várják a lányok a mérkőzést, de ugyanúgy kell készülni erre is, mint bármelyik másik találkozóra. Nem szeretnék rájuk plusz nyomást helyezni, ahhoz azért még fiatalok, hogy még ezzel is megküzdjenek. Mindenképpen úgy készülök, hogy megnyerjük a mérkőzést. Nem szeretek számolgatni, és az sem lenne szerencsés, hogy az utolsó fordulóra maradjon a döntés. Igazán az sem fér bele, hogyha egy minimális arányú vereséget szenvednénk. Megjegyzem, hogyha netán a 3:2-re kikapnánk, nekünk az matematikailag nem elég, úgyhogy mindenképpen sikerrel kell zárnunk a meccset. Csak saját magunkkal kell foglalkozni, nagy meglepetést a két csapat egymásnak nem tud okozni. Fontos, hogy a lányok ugyanúgy küzdjenek egymásért, mint amikor nyertünk 3:1-re. A TF azonban egy rendkívül erős csapat, igazi kiki meccs lesz! A Gödöllő elleni győzelem jó alapot adhat, ott magabiztosan játszottak a lányok, ugyanazt a játékot várom tőlük. Bízom bennük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában