Frissen Fejérből

2022.03.29. 08:00

Párosban is kibérelték a dobogót Fejér megye fiai

Március 26-án, Harkányban csaptak össze ismét az erősemberek a Prémium Páros OB keretein belül.

Elekes Gergő

Kovács Ferenc és Molnár Zsolt párosa egy jól összeszokott csapat már

Forrás: Premium Media & Sport Management Zrt.

A 13 órakor kezdődő eseményen 7 csapat, 14 versenyzővel vett részt, ideális időjárási körülmények között. A sportemberekre öt feladat várt a szervezet éves eseményén.

 

Elsőként a páros mindkét tagja egy 14 tonnás kamiont húzott egy hám segítségével, 22 méteres távon, időre. Ezt a páros rönknyomás követte, ahol a 210 kg-os, két személyre kialakított (tehát 4 fogantyúval felszerelt) hasábot kellett egyszerre időre kinyomniuk. 

A páros rönknyomás igazi csapatmunkát igényelt
Forrás: Premium Media & Sport Management Zrt.

– A feladat nehézségét a súlyon kívül az egymásra hangolódás, a szinkron-nyomás jelentette, és itt bizony hátrány volt a méretbeli különbség. Az a páros nyert, aki 60 másodperc alatt a legtöbbször hajtotta végre a feladatot – tudtuk meg Mounier Stephane szervezőtől.

 

Ezután jött egy váltószám, a startvonalnál egy 350 kg-os lengővel és két darab 140 kg-os kofferrel. A páros egyik tagja az egyikkel végigrohant a távon, majd vissza, társa pedig a másik eszközzel ismét ezt a távot teljesítette. 

Kovács Ferenc küzdelme a lengővel
Forrás: Premium Media & Sport Management Zrt.

Negyedik számként egy vegyes pakolás várta a titánokat, 6 darab fémhordóval, 3 darab 100 kg-os és 3 db 110 kg-os felosztásban. A feladat során a 100 kg-os változatokat 140 cm magas lengőn kellett 10 méter cipelés után áthajítani, míg 110 kg-os testvéreiket 122 cm-es magasságon. Mindezt időre.

Mészáros Dávid 
Forrás: Premium Media & Sport Management Zrt.

A napot egy páros feladat zárta, melyben egy 250 kg-os olimpiai rúddal végrehajtott felhúzás és egy 1500 kg-os autó felhúzása jelentette a kihívást. Különösen, hogy mindezt párhuzamosan csinálták a versenyzők, 60 másodpercig, a végén pedig összeadódtak az eredmények.

 

A páros ob-t első helyen Véró Alex és Juhász Péter párosa zárta, őket Molnár Zsolt és a Polgárdiból érkező Kovács Ferenc a második, míg a sárosdi Mészáros Dávid és Barta Szilárd csapata a harmadik helyen követte.

 

Most egy kisebb pihenés következik, hogy aztán április 23-án Sárbogárdon sor kerüljön a Prémium Liga kvalifikciós versenyére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában