Előnyben a görög gárda

2022.03.25. 20:27

A görög Ethnikosz négy góllal nyert Dunaújvárosban

A LEN Kupa döntőjének első mérkőzésén a Dunaújvárosi FVE a görög Ethnikos gárdáját fogadta.

Beke Zsombor

Forrás: Szabó Miklós/MW

DFVE – Ethnikosz 8-12 (2-2, 3-4, 1-3, 2-3)

Gólszerzők: Gurisatti 2, Garda 2, Horváth 2, Szilágyi 1, Mahieu 1, ill. Benekou 3,  I. Charalampidi 2, Kontoni 2, S. Charalampidi 2, Parkes, Chatzikyriakaki, Ioannou.


Közel telt ház fogadta a csapatokat a Fabó Éva Sportuszodában. A találkozót Mihók Attila együttese kezdte jobban, Szilágyi jobb alsóba küldte a labdát, 1-0. Majd Benekou emberelőnyben egyenlíteni tudott, de Mahieu révén ismét a hazaiaknál volt az előny, azonban a negyed vége előtt három perccel Stefania Charalampidi egalizált. A második játékrészt nem kezdte jól a Dunaújváros, először centerből Benekou, majd Maczkó védések után Ioanna Charalampidi kettőre növelte a görögök előnyét, 2-4. Bajban volt a DFVE, de Garda büntetőből szerzett góljával megkezdődött a felzárkózás, 3-4. Egy hazai emberelőny előtt Mihók Attila időt kért, és bár a fórból nem, de később egyenlő létszámban már sikerült az egyenlítés, Gurisatti bombázott a kapuba, 4-4. Nem állt meg a Dunaújváros, Garda egy újabb büntetőt értékesített kíméletlenül. 4-5. Sajnos ezután megint az Ethnikos percei következtek, a nagyszünet előtt először Benekou volt eredményes, majd Ioaou talált be emberelőnyben, 5-6.


A harmadik negyed elején állva hagyta a Fejér megyei alakulatot a görög csapat. Charalampidi testvérek bő egy perc alatt kétszer is bevették Maczkó kapuját 5-8. Három perc múlva Kontoni fórban növelte a vendégek előnyét, az első magyar gólra öt percet kellett várni, Gurisatti emberelőnyben talált be, 6-9.


Nem ment a Dunaújvárosnak az utolsó nyolc percben, sem támadásban, sem védekezésben nem találták a ritmust Mihók Attila lányai, végül a görögök 12-8-ra nyertek. Nehéz visszavágó előtt áll a DFVE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában