Vízilabda

2022.02.05. 18:54

Simán dunaújvárosi vereség az Euroligában

A női vízilabda Euróliga negyeddöntőjében a Dunaújvárosi FVE a görög Olympiacos Piraeus ellen ugrott medencébe szombat délután.

Beke Zsombor

Olympiacos Piraeus – DFVE 14-9 (5-1, 2-2, 2-4, 5-2)

A két csapat tavasszal a sorozat döntőjében találkozott, akkor bár szoros találkozót vívtak egymással a felek, az Olympiacosé lett az aranyérem. Most sem várt könnyű feladat a Fejér megyei alakulatra, hiszen a görög csapatnak gyakorlatilag nincs olyan játékosa, aki ne játszana valamelyik nemzet válogatottjában.

Az első támadás jogát a ráúszásnál a Dunaújváros szerezte meg, de a vendégek nem jártak sikerrel, a túloldalon Maczkó Lilla mutatkozott be egy magabiztos védéssel a görögöknek. A mérkőzés első találatára két percet kellett várni, a hazaiaktól Christmas volt eredményes, 1-0. Garda lövését blokkolták, majd egy dunaújvárosi ejtés nem fogott ki Diamantopuloun. Plevrotou révén megduplázta előnyét az Olympiacos, de Garda gyorsan egyre faragta a differenciát, 2-1. A negyed vége nagyon nem sikerült jól a DFVE-nek, a támadások során nem találtak kaput a dunaújvárosi lányok, míg hátul először Plevritou, majd Eleftheriadou is betalált, sőt az utolsó másodpercben Maczkó bevédte Myriokefalitaki lövését, 5-1.

Jól kezdődött a második játékrész, hiszen Szilágyi emberelőnyből eredményes volt, de sajnos két perc elteltével Siouti visszaállította a négygólos különbséget, 6-2. Továbbra sem működött a DUE támadójátéka, a védekezés pedig lassan állt csak össze. A gólszegényebb nyolc percben lett volna lehetőség közelebb zárkózni, Szabó révén csökkent is a különbség, de jött Christmas és fórból mattolta Maczkót, így félidőben 7-3-at mutatott az eredményjelző.

Nagy elánnal kezdett a fordulást követően a DFVE, Garda büntetőjével egy perc elteltével ismét háromra csökkent a két gárda közti differencia, majd Gurisatti lefordulását követően kettőre zárkózott a kék sapkás DUE, 7-5. Mihók Attila félidőben rendet tehetett a fejekben, hiszen Horváth éles szögből eleresztett bombájával már 7-6 volt az állás. A folytatásban sajnos magukhoz tértek a görögök, Myriokefalitaki, valamint Plevrotou révén újra háromra nőtt a csapatok közötti különbség, jókor jött Szilágyi utolsó másodperces bombája, 9-7.

A negyedik negyed elején elhibázott támadásokkal indított a DFVE, a túloldalon azonban Plevrotou kétszer is beköszönt, 11-7. Kezdett elmenni a hajó, a Dunaújváros célja nem lehetett más a folytatásra, hogy mentsék a menthetőt a február 26-ai visszavágóra. Nem sikerült faragni a különbségen, sőt a végére még eggyel nőtt is a differencia, az Olympiakos 14-9-re nyert, a Dunaújváros szinte lehetetlen helyzetből várhatja a visszavágót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában