Frissen Fejérből

2022.02.27. 17:22

Rendkívül fontos győzelem, riválisa otthonában nyert a Loki

Gödöllői RC – MÁV Előre SC-Bericap 0-3 (-19, -16, -23) Monor, 65 néző

Káldor András

A sötét mezes MÁV Előre játszmaveszteség nélkül nyert

Forrás: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

Vezette: Bibók Ferenc, Gyulai Géza.

Gödöllői RC: Mikus, Kardos, Kovács E., Boros, Máthé-Barabássy, Császár. Csere: Maurer, Szerencsés (liberók), Bútor, Bartam Sorompó. Vezetőedző: Szalay Attila

MÁV Előre SC-Bericap: Szerencsés-Miklai, Karnitszkaja, Yaimaris, Csabai, Szilágyi, Tóth J. Csere: Kovács E., Borostyán (liberók). Vezetőedző: Nagy Fanni.

Túlságosan sok jóra nem számíthattak a vendéglátók az előzetes esélyeket latolgatva, mivel két légiósuk, kulcsjátékosuk a tavalyi szezonban még a MÁV Előrét erősítő kanadai Kamilla Haase, valamint a kubai Rachel Sanchez Perez sérülés miatt hiányzott. Nagy Fanni tanítványai ennek megfelelően az első perctől az utolsóig vezetett az első játékrészben: Diana Karnitszkaja és Tóth Jázmin pontjainak köszönhetően, 17-10-nél már hétpontos különbség volt a Loki javára, ebből a fórból pedig hat meg is maradt a végére.

A második szettben jól tartotta magát a Gödöllő, vezetett 7-6-ra, ám ezt követően hibáikat kihasználva fordított a fehérvári együttes,

A záró játszma bizonyult a leghosszabbnak 26 perccel, az elején bizony egy kicsit ráijesztett ellenfelére a GRC, hiszen 10-3-as vezetést is kovácsoltak a hazai kék-fehérek. Szép lassan aztán magához tért a MÁV Előre, és 14-11-et követően Szerencsés-Miklai Zsanett minden rutinját latba vetette, zsinórban négy pontot szerzett, és ezzel előnybe kerültek, majd, ha szoros csatában, is de hozták a szettet és a meccset.  

Az alapszakasz jövő héten befejeződik, a MÁV Előre hátránya két pont az lőtte álló, listavezető TFSE mögött. A fehérváriak a Kispestet fogadják, míg a főiskolások a Veszprémhez látogatnak. Nagy valószínűséggel mindkét gárda megnyeri a maga meccsét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában