Kosárlabda

2022.02.17. 18:37

Odafigyeltek a végjátékban az Albások

Hullámzó meccsen, négy ponttal nyert az Alba kosárcsapata a Kaposvár elleni, hétközi bajnokin.

Horog László

A hazaiak irányítója, Pongó Marcell ismét csapata egyik legjobbjának bizonyult, 13/9 ponttal jelentkezett, a csapatkapitánnyal, Vojvoda Dáviddal egyetemben fontos triplákat dobott.

 

– Rendkívül szoros mérkőzés volt, ahogy a korábbi két bajnokink, megint a végjátékban dőlt el, szerencsére ezúttal a javunkra. Beszéltük is a meccs előtti napokban, hogy jobban kell figyelnünk a végjátékban, a Kaposvár ellen koncentráltabban is játszottunk. A győzelem volt a legfontosabb, aminek nagyon örülök. Megdolgoztunk érte.

 

A fehérváriak trénere, Matthias Zollner tudta, hogy küzdelmes, végig kiélezett csatát vívnak a somogyiakkal. – A Kaposvár végig nagyon jól küzdött. Jól dobták a hármasokat, T.J. Price harminc méterről is betalált, de társai is jó teljesítményt nyújtottak. Vannak nagyon jó időszakaink, ugyanakkor érthetetlen hibákat is elkövetünk rövid időn belül. Nekünk minden győzelemért meg kell harcolnunk. A bajnoki szünet jól jön, lesz elég időnk, hogy energiát nyerjünk a bajnokság legfontosabb szakaszára. Sokat fogunk dolgozni. Reményeim szerint a folytatásban erősebbek leszünk, megteszünk mindent, hogy előrelépjünk.

 

A KKK szakvezetője, Nikola Lazic szerint bár ezúttal vesztettek, a játék alapján nyerhettek volna.  

– Gratuláltamk az Albának a győzelemnek, ugyanakkor a saját játékosaimnak is, jól küzdöttünk. Kemény, egylabdás mérkőzés volt, a hazaiak jobban koncentráltak a végén, valamint szerencséjük is volt. A harmadik negyedben jól játszottunk, megfelelő ritmusban, azonban a zárás előtt sokat hibáztunk védekezésben, az albások harminc pontot szereztek az utolsó negyedben, ami döntőnek bizonyult. Kaptunk összesen 96 pontot, ez nem a mi játékunk volt, jobban kellett volna figyelnünk a védekezésre. Fáradtak vagyunk, ráadásul legközelebb a Falco ellen lépünk pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában