Kosárlabda

2022.02.11. 19:39

Körmenden kell majd javítania az Albának

Két, bravúros győzelem után legutóbb itthon vesztett, szombaton, 18 órakor Körmenden lép pályára az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata. Nyerni utaznak Vasba.

Horog László

Erős összetartás szükségeltetik majd Körmenden a Matthias Zollner (szemben) vezette fehérvári legénységtől

Forrás: Bús Csaba / MW

Hektikusan szerepel a Fehérvár együttese, nagyszerű győzelmeket váratlan vereségek követnek. A kék-fehérek idegenben verték a hazai porondon egyeduralkodó Falcót, majd a szintén tavalyi döntős Szolnokot, legyőzték az otthon mindenkire veszélyes Kecskemétet, ellenben itthon kikaptak a Pakstól, a Debrecentől, legutóbb pedig a Soprontól. Utóbbi derbin hadilábon álltak a szerencsével, az SKC ellen nyerhettek volna, a hűség városának együttese amúgy elképesztő szezont fut, a bajnokságot két győzelemmel és hét vereséggel kezdték, majd edzőt váltottak, azóta pedig szárnyalnak; a tabella harmadik helyén tanyázik, a hétvégi rivális körmendiek közvetlenül mögöttük várják a folytatást. Az Egis január közepén, Szombathelyen sokáig vezetett, végül 79-73-ra kikapott, a Nyíregyházát 107-99-re gyűrték le, legutóbb pedig kiélezett meccset nyertek Pécsett, 84-80.

 

Az albások is jártak lenn, aztán megindultak felfelé, momentán a 7. pozíciót foglalják el, 11 diadallal és 10 vereséggel, Körmenden szeretnének javítani a mérlegen. A koronázóvárosiak trénere, a német Matthias Zollner ismerős helyre érkezik, másfél éven át dirigálta a vasiakat, első szezonjában a bajnoki döntőbe vezette a piros-feketéket, a megyei rivális verte őket 3-0-ra. A 2019–2020-as szezonban is magabiztosan meneteltek, a második pozícióban várták a folytatást, amikor márciusban lefújták a szezont, bajnokot és kiesőt sem hirdettek. 

A legutóbbi Sopron elleni derbin is kezdőként szerepeltetett hátvéd, Takács Milán reméli, győztesen hagyják el a játékteret. 

– Az SKC ellen sorsdöntő hibákat vétettünk védekezésben. Túl sok második esélyt adtunk a látogatóknak, a támadólepattanókat ők szerezték meg, ennek köszönhették a győzelmet. Körmenden mindig nagyon nehéz nyerni, de megpróbáljuk. 

A hetek óta megbízhatóan teljesítő irányító, Pongó Marcell szerint döntő lesz, hogy a házigazdák két, amerikai kulcs­embere, Kamau Stokes és Maliek White semlegesítése megvalósul-e vagy sem. 

– A Körmend játékát Stokes és White szabja meg, mindkét amerikai játékos bevethető irányítóként és dobóhátvédként. Rájuk épül az együttes, valamint Ferencz Csabára, aki szintén nagyszerűen céloz távolról. Nem szabad engednünk, hogy utóbbi könnyű kosarakat szerezzen. 

 

Erős összetartás szükségeltetik majd Körmenden a Matthias Zollner (szemben) vezette fehérvári legénységtől

Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában