Röplabda

2022.02.06. 19:20

Győztes meccsel debütált Nagy Fanni

A női röplabda NB I alapszakaszának 10. fordulójában a MÁV Előre SC-Bericap együttese kevesebb, mint egy órás csatában győzte le a CoreComm-Veszprémi ESC csapatát.

Káldor András

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

MÁV Előre SC-Bericap - CoreComm-Vegyprémi ESC 3:0 (7, 12, 19)

Székesfehérvár, 122 néző

Vezette: Sík Barbara, Varjasi Melinda

 

MÁV Előre SC-Bericap: Szerencsés-Miklai, Sólyom, Karnitszkaja, Yaimaris, Csabai, Szilágyi. Csere: Kiss L., Tóth J. Kovács E. (liberó). Vezetőedző: Nagy Fanni

 

CoreComm-Vegyprémi ESC: Molnár-Pintér, Hajós, Miklós, Sherwin, Pós, Miller. Csere: Tóth L., Iglói (liberók), Papp A. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit

Hétfőn a fehérvári klub közös megegyezéssel megvált az eddigi vezetőedzőtől, Jurij Melnyicsuktól, és Nagy Fanni másodedzőt nevezte ki a helyére, így ez a találkozón egyben a debütálást is jelentette számára.

Az első szettben 4-2-es MÁV Előre vezetésig tartotta magát a vendégcsapat, ezt kövezően aztán nemcsak növelte előnyét a fehérvári együttes, hanem fokozatosan el is húzott. Igazán nem tudott érdemben beleszólni szárnyalásukba a Veszprém, Csabai Szonja zsinórban nyitotta az ászokat, Diana Karnitszkaja, valamint a gárda kubai feladója Yaimaris Garcia Victoria egyaránt fontos pontokkal segítette csapatát.

A második játékrész első harmada hasonlóképpen alakult, 7-3, és 13-5 után némiképp éledezni látszottak a vendégek, de különösebben nem veszélyeztették ebben a játszmában sem a kék-fehérek részsikerét.  

A záró etap lett a legszorosabb, és egyben legizgalmasabb. Az elején 3-0-as VESC vezetést jegyezhettünk, majd szép lassan átvette a Loki a játék irányítását. Függetlenül ettől a látogatók mindent megtettek a szépítésért, de 12-11 után már csak az volt a kérdés, hogy mekkora különbséget alakít ki a MÁV Előre, illetve még hány pontot engedélyez ellenfelének. Így ez a játszma is, akárcsak az előző, szintén 19 percig tartott.

  

- Nagyon jól nyitottunk és ezzel a blokk-védekezésünkben be tudtuk tartani a megbeszélt taktikát - mondta Nagy Fanni a meccs után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában