Tíz hónapos kihagyás után tért vissza

2022.02.16. 19:32

Érzi a klub bizalmát Afentaler Sára

Két évvel meghosszabbította szerződését az Alba Fehérvár KC-val Afentaler Sára. A fiatal jobbátlövő súlyos sérülése után újra csúcsformába kerülne.

Beke Zsombor

Forrás: Nagy Norbert/FMH Archív

A 21 éves játékos 2021 áprilisában, egy Békéscsaba elleni elleni NB I-es találkozón sérült meg súlyosan, elszakadt a keresztszalagja. Majdnem tíz hónapos rehabilitáció után a múlt hétvégén a Vasas ellen tétmérkőzésen újra magára ölthette az Alba FKC kék mezét Afentaler.

 

– Nehéz volt ez az időszak, de mivel már másodjára történt meg, így tudtam valamennyire, mire számítsak – utalt vissza lapunknak egy korábbi sérülésére a fiatal jobbátlövő. – Utólag visszatekintve gyorsan elmúlt ez a tíz hónap, de rengeteg munka, kitartás és álmatlan éjszaka van e mögött. Örülök, hogy a végéhez értem. Már az teljesen más világ volt, amikor visszaállhattam 7-8 hónap után a rendesen edzésbe, kellett pár hét, mire felvettem a csajok tempóját. A Vasas ellni találkozón megmondom őszintén nagyon rég izgultam ennyire, de ezen is túl kellett esnem, nagyon vártam már, hogy újra mérkőzésen játszhassak. Remélem ez a kicsi idegesség már a következő találkozókon el fog múlni és újra teljesen élvezni tudom a játékot. Vannak elvárásaim magammal szemben, de türelmesnek is kell lennem, mivel nem olyan egyszerű visszatérni a játékba és jól teljesíteni, főleg a szezon közepén.

A többiek utolérése fizikálisan és játékban is idő kérdése egy ilyen hosszú kihagyás után, de az egyesületnél bíznak benne, hosszú távon számolnak vele. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a napokban a klub két évvel meghosszabbította az átlövő szerződését.

 

– Megkaptam a kellő bizalmat Fehérváron, sajnos ez a két sérülés bezavart. Úgy éreztem, a a hosszú kihagyás után megint arra van szükségem, hogy bizalmat és játéklehetőséget kapjak a pályán, amire itt minden feltétel adott – mesélte Afantaler, majd visszaemlékezett 2019-re, amikor Székesfehérvárra igazolt. – Nagyon izgatott voltam anno. Mivel akkor is sérülten érkeztem, nem volt könnyű a beilleszkedés, de miután edzésbe álltam a csapathoz, egyre többet tudtam a lányokkal lenni, mára pedig már sok barátnőt szereztem. Nagyon szeretem ezt a társaságot, de magát a várost is imádom, szeretek itt élni.

 

Az Alba nem kezdte jól a bajnokságot, Boris Dvoršeket a régi-új edző, Józsa Krisztián váltotta a kispadon. A magyar szakemberrel már két győzelmet is szerzett az FKC és a gárda egyre távolabb kerül a kieső helyektől.

– Nagyon hullámzóan kezdtük szeptemberben a szezont. Nekem megint egy pozitív élmény Krisztián munkája, ahogy tavaly is az volt. Bizakodó vagyok, úgy érzem, képesek leszünk egy stabil teljesítményre fejlődni, amit pedig a szezon végéig vinnünk kell tovább. Egyénileg stabil játékossá szeretnék újra válni, a csapattal pedig minél előrébb akarunk végezni, fontos lenne a kiegyensúlyozottság és a kellemetlen vereségek elkerülése.

 

Töpfner távozik  Az Alba FKC játékosa, Töpfner Alexandra a 2021/2022-es szezon végén távozik Székesfehérvárról. A 26 éves jobbszélső 61 FKC-mezben vívótt NB I-es bajnoki után távozik Debrecenbe. A hajdúságiakkal kapcsolatos megyei hír még, hogy Arany Rebeka és Poczetnyik Luca a Dunaújvárosi Kohász KA-hoz kerül kölcsönbe, Borgyos Panna dunaújvárosi kölcsönadását pedig meghosszabbítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában