Sűrű program, szép eredmény

2022.02.18. 13:46

Csonka létszámmal is komoly fejtörést okoztak ellenfeleiknek az enyingi birkózók

Egymás után két versenyen is megvillantották tudásukat és kitartásukat az enyingi birkózók.

Ferencz Balázs

Forrás: Egyesület

Az enyingi Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskola grundbirkózó csapata annak ellenére okozott komoly fejtörést az elitmezőnynek, hogy újra csak csonka gárdával tudott részt venni a diákolimpia országos döntőjén. A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia csarnokában 23 fiú csapat 230 versenyzője feszült egymásnak. A hét helyett hat fővel kiálló enyingiek egyetlen vereséget szenvedtek - a későbbi országos bajnoktól - s ezzel le is csúsztak a dobogóról, a nyolcadik helyen zártak. Azonban ez a nyolcadik pozíció is megsüvegelendő annak tudatában, hogy a diákolimpiai viadalon 132 csapat indult. Emellett egy egyéni elismerés is kijutott Piros Tibor egyik tanítványának: a közreműködő bírók egyike megjegyezte, hogy Pavelka Levente súlycsoportja legjobbja volt.

Forrás: Egyesület

Sokat nem pihenhettek az Enyingi VSE birkózói, mert másnap az ESMTK csarnokában volt jelenésük. A szabadfogású versenyen 239 fő nevezett, három szőnyegen zajlottak a küzdelmek, melyekben nyolc enyingi vett részt. Rafael Krisztián és Kovács Kornél a Diák 2 korosztály 29 kg-ban indultak. A selejtezőktől kezdve az elődöntőig meneteltek, ahol azonban alulmaradtak, vigaszágon azonban bronzérmet szereztek. Pavelka Levente 38 kg-ban és Papp Áron 42 kg-ban a selejtezőn továbbjutott, majd legyőzőre találtak, a 7. helyen zártak. Bocskai Botond a 69 kg-s súlycsoportban az elődöntőig jutott, bronzérmes lett. Gyermek korosztályban Papp Ábel aranyérmet szerzett, míg ugyanitt Erdősi Krisztofer és Aladics Jázmin is bronzérmet szereztek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában