Kézilabda

2022.02.23. 15:43

Csalódást keltő vereség a nyitányon

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 12., első tavaszi fordulójában mindkét Fejér megyei gárda hazai parketten kapitulált a Déli-csoport szombati játéknapján.

Krebsz András

Králl Richárd (a labdával) három gólt dobott

Forrás: Kricskovics Antal

Alba-MÁV-Előre SC – VSK Tököl 27-29 (12-13)

VOK, 50 néző, vezette: Hornyik, Zörgő.

Alba-MÁV: FODOR – Kanyó B. 1, Orbán 2, Szalczinger, Bárdos 6, IFJ. GRŐBER M. 7 (4), HARSÁNYI 6. Csere: Czérna, Salamon P. (kapusok), Králl 3, Kovács G., Kónya B., Rohonyi 2, Giday. Edző: Grőber Mátyás.

Eredmény alakulása: 11. perc: 4-1, 20. p.: 7-7, 27. p.: 9-10, 36. p.: 13-17, 45. p.: 17-21, 53. p.: 22-27, 58. p.: 26-27.

 

Nagy volt a fogadkozás a hosszú szünet után ismét pályára lépő székesfehérvári alakulat háza táján a tavaszi szezon rajtja előtt, az első fordulóban Tökölön vereséget szenvedő Bárdosék azonban szombat este húsz perc játékot követően végig futottak az eredmény után.

Pedig nem kezdődött rosszul az összecsapás a Grőber Mátyás, Madár Imre páros által irányított piros mezesek számára, Fodor védései után a fehérváriak által alkalmazott gyors lerohanások rendszerint eredményesen zárultak. A mérkőzésen tizenhét védésig jutó hálóőr mellett azonban hiába fogott ki remek napot a beálló poszton kívül szinte mindenhonnan veszélyes Harsányi, ez nem tudta ellensúlyozni a hazai csapat problémáit. Felállt fal ellen ugyanis már akadozott a székesfehérvári támadógépezet: a vezéregyéniségnek számító, hat kísérletéből egyszer eredményes Kanyó Bence messze van élete formájától, de a jobb szélen a helyzeteit általában jó százalékkal gólra váltó Králl keze is többször megremegett. A cserék sem tudtak érdemben lendíteni a vendéglátó helyzetén, sőt a térfélcserét követően pár percre beszálló, a mindhárom lehetőségét elszóró Giday könnyelműsége újabb akadályként gördült a hazai felzárkózás elé.

A jövőben a gyors lerohanásokat a fegyvertárába beépítő albásoknak eredményesebb védekezés mellett akár győzelmeket is jelenthet majd ez a taktikai újítás és a hajrában alkalmazott négy-kettes védekezési formáció is a pozitívumok között említhető, ennek ellenére megérdemelten győzött a Tököl. Az Alba-MÁV a nyolcadik helyre csúszott vissza.

– Nem ezt vártuk a találkozótól, nagyon el vagyunk keseredve. Készültünk a mérkőzésre, de alig kaptunk vissza ebből valamit a csapattól. A lelkesedés helyenként megvolt, ezzel együtt nem érdemeltünk győzelmet – mondta Madár Imre, a fehérvári klub tiszteletbeli elnöke.

 

Martonvásári KSE – Kecskeméti TE U23 32-40 (16-25)

Tóth Iván Sportcsarnok, 50 néző, vezette: Tóbiás, Végh

MKSE: Szokoli (Mihálovics) – Lesó 4, Sarkadi, Dobos 4, Török 1, BENCZIK 9, Győrfi 3, Orisek, KÓNYA B. 8 (1), Szabó L. 3. Edző: Kurán István.

Eredmény alakulása: 9. perc: 5-6, 18. p.: 10-13, 25. p.: 13-19, 35. p.: 19-28, 46. p.: 25-33, 55. p.: 29-36.

 

A pont nélkül az utolsó, 12. pozícióban telelő Kurán-csapat a középmezőnyhöz tartozó kecskemétiek ellen próbálta felborítani a papírformát, ám az már az első játékrészben eldőlt, hogy továbbra is várat magára az első NB II-es martonvásári győzelem. A hazaiaktól ezúttal Benczik Balázs és Kónya Balázs szállította a találatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában