A DEAC az ellenfél

2022.01.12. 13:10

Nehéz ágra került az Alba kosárcsapata az MK tavaszi döntőjében

Az első meccsen a debreceni házigazdákkal találkoznak a fehérváriak.

Horog László

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Kisorsolták a Killik László Női Magyar Kupa és a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa nyolcas döntőinek összecsapásait, utóbbiaknál a Falco Volvo Alpok Autó Szombathely, a Szolnoki Olajbányász, a DEAC-Tungsram, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, az Alba Fehérvár, az Egis Körmend, a HÜBNER Nyíregyháza BS és a Naturtex-SZTE-Szedeák szerzett jogot a részvételre.

A hazai bajnokság első köre kvalifikált, a fehérváriak a 11. helyről kezdték meg a felzárkózást, a szlovén Dejan Mihevcet a német Matthias Zollner követte a kispadon, az új trénerrel legyőzték a zalaegerszegieket, idegenben pedig az Oroszlányt és a Szegedet, ezzel felléptek a 6. helyre, ami MK-döntőt ért.

Az MKOSZ főtitkára, Bodnár Péter a sorsolás után közölte, egyértelműen arra számítanak, hogy újra lehetnek nézők a tornán, tekintettel a vírushelyzetre, gondosan elkülönítik a szurkolói és a sportolói zónát. Egy éve a Ludovika Aréna volt a finálé házigazdája, zárt kapukkal bonyolítottak az eseményt, az albások kiválóan kezdték az Olaj KK elleni negyeddöntőt, félidőben még nyolc ponttal vezettek, végül hatalmas csatában, egylabdás meccsen, 67-66-ra kikaptak és búcsúztak. A kék-fehérek legjobbja Vojvoda Dávid és a nyáron a lengyel King Szczecin csapatához távozó amerikai Stacy Davis volt, mindketten 15/6 pontot jegyeztek.

A döntő helyszíne ezúttal a debreceni Főnix Csarnok, az időpont még kérdéses, a választások függvényében március 31. és április 2., vagy április 1. és április 3. között bonyolítják a finálét. A kupagyőztes 3 000000 forint, a második helyezett 1 500000 forint, a harmadik pedig 900000 forint díjazásban részesül. A hajdúsági aréna legutóbb 2018-ban adott otthont a sorozat fináléjának. A Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa negyeddöntőinek párosításai:

 

Felső ág: Falco Volvo Alpok Autó Szombathely – Naturtex-SZTE-Szedeák, 13:00

DEAC-Tungsram – Alba Fehérvár, 15:30

 

Alsó ág: Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász, 18:00

HÜBNER Nyíregyháza BS – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, 20:30. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában