Jégkorong

2021.12.12. 20:06

Tükörsima csíki siker

Az Erste Liga vasárnapi játéknapján utolsó mérkőzését játszotta a Dunaújvárosi Acélbikák második erdélyi túráján a bajnoki címvédő Sport Club Csíkszereda vendégeként, ám pontot most sem szerzett.

Káldor András

Sofron István (kék) az újvárosi bekkek gyűrűjében

Forrás: Pál Zoltán

Fotó:

Sport Club Csíkszereda – Dunaújvárosi Acélbikák 7-2 (4-0, 3-1, 0-1)

Csíkszereda, 1000 néző

Vezette: Csomortani, Gergely, Magyar Á., Crisan (romániaiak)

Sport Club Csíkszereda: Szamankov – Kubát, Farkas T., Bíró T., Péter A., Reisz – Kuljas 1 (2), Papp, Szkacskov 2 (1), Stach 1 (4), Becze T. 1 (1) - Salló A., Részegh, Rokaly Sz. 1, Rokaly N. 1, Sofron (2) - Láday, Gecse, Casaneanu (1), Fodor Cs., Péter B., Vezetőedző: Rico Rossi

Dunaújvárosi Acélbikák: Kovács D. – Bubnov, Pozsár (1), Kabatajev, Szappanos 1, Török (1) – Benke, Bobcek (1), Németh P. (1), Ribcsik, Szűcs I. – Erdély B., Szécsi 1, Horváth Á., Lőczi, Németh Á. – Druja, Tamás, Dudkin, Gebei G., Pinczés O. Vezetőedző: Leo Gudas.

Kiállítás: 14, ill. 16 perc

Kapura lövés: 48-20

Leo Gudas vezetőedző – aki korábban évekig irányította a Sport Club csapatát is - tanítványaira egyáltalán nem várt habkönnyű összecsapás az idei 23. bajnoki mérkőzésükön, ugyanis az éllovas idén is remek játékosállománnyal bír, melynek erejéről legutóbb egy hete kaphattak ízelítőt, amikor a Rico Rossi vezette kék-fehérek Dunaújvárosban 5-1-es győzelmet arattak.

Nem kellett sokat vár az első hazai találatra, amelyet a 4. percben, emberelőnyből szereztek. David Stach baloldali passzát az üresen hagyott Jevgenyij Szkacskov kíméletlenül vágta a keresztvas alá, 1-0. Majd Péter Andor egy az egyben vezethette Kovács Dávidra a pakkot, ám ezúttal nem tudta becsapni az újvárosi kapust. A 10. percben Szkacskov szinte lekopírozta korábbi gólját, egy másodperccel egy előny lejárta után, 2-0. A 15. percben Németh Péter előtt adódott az első nagyobb vendéghelyzet, de a kapuba tartó korongja elakadt Makszim Szamankov lepkés kesztyűjében. A harmad végén fél percre kettős előnyt harcolt ki a Sport Club, és ezt Rokaly Szilárd a kapuvas segítségével pillanatok alatt belőtte, 3-0. Nem hagyta annyiban az addig két asszisztot adó Gyenisz Kuljas, ő is feliratkozott a góllövők közé, miután kihasználta a szimpla előnyt is, 4-0.

 

Az emberelőnyökkel továbbra is jól sáfárkodott az Sport Club együttese. A 24. percben Sofron István kapáslövése ugyan „besült”, ám Rokaly Norbertnek csak az üres kapuba kellett betalálnia, 5-0. A 26. percben lőtte első gólját egyenlő létszámnál a házigazda, Szkacsov átadása, és Stach parádés egyéni megoldása után, utóbbi lövése a kapuvasról vágódott a hálóba, 6-0. A 31. percben Németh Péter centerezése után, előnyből Szécsi Patrik lőtt, és szépített közelről a kapu közepébe, 6-1. A harmad végén még Becze Tihamér is feliratkozott a gólszerzők közé, 7-1. A záró játékrészből kilenc perc telt el, amikor Szappanos Dávid kozmetikázott valamelyest a különbségen Török Viktor passzából, ám ennél többre nem futotta a DAB erejéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában