Kosárlabda

2021.12.24. 11:45

Shaheed Davis az Albában - A 27 éves amerikai center legutóbb az izraeli élvonalban, Eilaton szerepelt

Az amerikai center, a világjáró Shaheed Davis a Gáz utcában folytatja pályafutását. A jövő hét elején érkezik a koronázóvárosba.

Horog László

Shaheed Davis az Alba új légiósa Fotó: proballers.com

Csütörtökön este a kék-fehérek zsinórban harmadik győzelmüket aratták, ezúttal Szegeden nyertek végig vezetve, magabiztosan, pénteken délelőtt pedig újabb igazolást jelentettek be. A hangulat lényegesen jobb az Alba Regia Sportcsarnokban, mint októberben és novemberben, ugyanis a korábban bukdácsoló, a tabella alján helyezkedő csapat kiegyenesedett, immár 6. a tabellán, a tervek szerint rövidesen folytatja az előrenyomulást.    A tervek szerint a jövő hét elején érkezik az amerikai magasember, Shaheed Davis az Alba Fehérvárban folytatja pályafutását. Az 1994. február 14-én született, 206 centiméterre nőtt, 95 kg súlyú kosaras középiskolai tanulmányai során Warren városában, Ohióban pattogtatott, egyetemi éveiben a Polk State, az Eastern Florida és az University Central Florida csapatát erősítette. Első profi szerződését az angol Sheffield Sharks gárdájával írta alá 2016-ban, nem sokkal később Irakba szerződött, az Al Nift Bagdadhoz. Komoly vándorlás vette kezdetét, a bolgár Academic Plovdiv, a macedón Feni Industries, az ukrán Cherkasy Mavpy következett, utóbbi helyen tovább maradt, kimondottan jól teljesített, bajnok lett, valamint beválasztották az ukrán liga, az USL legjobb ötösébe. Meg is az ajnlat egy jóval komolyabb pontvadászatból, három és fél éve, 2018 nyarán az olasz Pallacanestro Cantu lett a kenyéradója, a következő szezon már Japánban találta, egy évet a Fukushima Firebonds, egyet pedig a Kumamoto Voltersben töltött. Legutóbb a Hapoel Eilat csapatában kosárlabdázott, az Israeli Basketball Premier League küzdelmeiben.

- Shaheed Davis együttesünk ötödik légiósa. A keretünk ezzel teljes, további igazolásokat, személycseréket már nem tervezünk. A csapat összeállt, bízunk a hasonló a folytatásban. A kosaras a tervek szerint jövő hét elején érkezik Fehérvárra, azonnal munkába áll – közölte a fehérváriak ügyvezetője, Simon Balázs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában