Motorversenyzés

2021.12.30. 15:36

Régi-új csapatban és bajnokságban szerepel Kovács Bálint

Kovács Bálint motorversenyző a 2022-es évben az Endurance-versenyekre helyezi a hangsúlyt, a lengyel Wójcik Racing Team színeiben száll majd harcba a nívós mezőnyben.

Beke Zsombor

Forrás: H-Moto Team

A 2021-es évad felemásan sikerült a fehérvári motorosnak. A cseh New2Project Team színeiben a Spanyol Bajnokság open1000-es kategóriájában brillírozott, a nyár végi sérüléséig a tabella élén állt. A lengyel Wójcik Racing Team színeiben aztán a legendás Le Mans-i 24 órás versenyét teljesítette Kovács úgy, hogy az ideális három versenyző helyett másodmagával motorozta végig a távot. Úgy tűnik, sikerült jó benyomást tenni a lengyelekre, hiszen a H-Moto team által menedzselt versenyző a teljes jövő évi Endurance-bajnokságra szerződést kapott.

– Mindenképpen akartuk folytatni az együttműködést – nyilatkozta lapunknak Kovács Bálint. – Még ebben az idényben szerettük volna még együtt versenyezni, de először az időpontok ütköztek a spanyol bajnoki futamokkal, majd jött a sérülésem. Ennek ellenére kapcsolatban maradtunk, két hete kezdtük el a beszélgetéseket és mivel kölcsönös volt a folytatásra való igény, sikerült is megállapodnunk. Jövőre ők élveznek majd prioritást a szezonban, tehát az összes hosszú távú versenyen ott leszek. Ez három 24 órást foglal magában (Le Mans, Spa, Bol d’Or), de mellette ott leszünk az indonéz nyolcóráson, és lehet, hogy a suzukai nyolcórás versenyen is. Ilyen program mellé próbálunk majd a következő hetekben kiegészítő versenyeket nézni más bajnokságokban.

– Bálint nemcsak tehetségével és gyorsaságával, hanem küzdeni akarásával és elszántságával is nagy benyomást tett ránk Le Mans-ban. A küldetésünk a kezdetektől az, hogy lehetőséget adjunk a fiatal, tehetséges motorosoknak, és lehetővé tegyük számukra, hogy a sorozatban a legmagasabb szinten fejlődjenek. Bálint kétségtelenül Európa egyik legígéretesebb és legizgalmasabb tehetsége, éppen ezért tökéletes tagja lesz a 2022-es szezonban a Wójcik Racing Teamnek” – olvasható Grzegorz Wójcik csapatfőnök nyilatkozata a H-Moto Team sajtóközleményében.

Kovács Bálint felépülése jól halad, a kismotoros edzéseket elkezdte, januárban pedig már nagypályán is kipróbálja majd a válla teherbírását. Ha minden jól megy, a fehérvári motoros lesz a sportág történetének első magyar versenyzője, aki a hosszútávú-világbajnokságon egy teljes idényen keresztül bizonyíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában