Érzelmek viharában

2021.12.16. 19:38

Magyari Alda egykori csapata ellen készül

Euroliga-ezüstérem a Dunaújváros csapatával, a magyar válogatottal pedig olimpiai bronzérem, és Világliga-ezüstérem. Ezzel a „terméssel” nem hiába lett Magyari Alda az év magyar vízilabdázónője, aki az UVSE-vel korábbi együttese legyőzésére készül.

Németh Krisztián

Forrás: Szabó Miklós / MW

A 21 éves hálóőr csak egyetlen évet töltött a Dunaújvárosi FVE csapatában mégis maradandót alkotott.

- Eléggé meglepett az elismerés, nem számítottam rá. De ebben az évben még vár rám egy elég nagy feladat, ha azt teljesítem akkor én is úgy fogom érezni, hogy megérdemeltem - nyilatkozta lapunknak a kapus.

 

Ez a feladat nem más, mint az UVSE – Dunaújváros elődöntő a BENU Női Magyar Kupában. Szombaton 18 órától  Sopronban vívnak meg a felek. 2020-ban az Újvárossal nyerte meg a sorozatot, most új klubjával átélni a sikert.

- A párosításra nyugodtan mondhatjuk, hogy a döntő lesz, aki ezt megnyeri óriási esélye lesz a végső győzelemre. Elég nagy célom, hogy ezen a mérkőzésen ugynanazt a teljesítményt nyújtsam, mint egész évben.

 

Aldában az elismerés okozta öröm mellé vegyes érzelmek is vegyültek.

- Elég furcsa érzések voltak bennem egész héten, hiszen először játszom volt újvárosiként a DFVE ellen. Nagyon szép és jó szezont töltöttem ott, ez kellett az olimpiai éremhez, és az év legjobbja elismeréshez. Ugyanakkor már 10 éves koromban nagy álmom volt, hogy egyszer az Újpest játékosa legyek. 9-10 éves koromban kezdtem el vízilabdzáni a Margit-szigeten, ahol az UVSE is játszik. Mindig az lebegett a szemem előtt, hogy az újpesti lányok mindig mindent megnyernek, ők a legjobbak. „Keszi”, Keszthelyi Rita a példaképem, minden álmom az volt, hogy egyszer egy csapatban játszak.

 

Alda szívének egy jelentős része, tehát mindig lila volt, de mi a helyzet az újvárosi színekkel?

- Nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy az újvárosi szezonom nélkül nem tartanék ott, ahol tartok, valószínűnek tartom, hogy az olimpiára sem kerültem volna ki. „Mihi”, Mihók Attila nagyszerű edző! Mindent megtett értünk, mindig lehetett rá számítani, nagyon hálás vagyok neki. Az az edzésmunka, amit a klubnál végeznek, olyan nincs még egy. De én alapvetően pesti lány vagyok, és lélekben az is maradtam. Vannak, akik nagyon hiányoznak, nagyszerű volt átélni ezeket a sikereket. De most érzem úgy, hogy az otthonomra találtam.

 

Nemcsak személyek, nagy meccsek emlékezete is Dunaújvároshoz kötik az év vízilabdázónőjét.

- Az Euroliga mérkőzések nagy csaták voltak, akár az Uralocska elleni elődöntő, amelyet ötméteres párbajban nyertünk meg, akár a döntő, ami szintén egy kiegyensúlyozott mérkőzés volt, aminek bármi lehetett volna a vége. Csapatmunka volt, nagy összhanggal, még akkor is, ha a végső győzelem nem jött össze.

 

Vajon hétvégén kié lesz a végső győzelem?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában