Fejér megyei díjazottak

2021.12.15. 18:59

Kovács Saci és Zsófia is a legjobbak között

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Négy Fejér megyei díjazott szerepel a listán.

Németh Krisztián

Forrás: Tumbász Hédi

Kovács Sarolta a Volán Fehérvár öttusázójának olimpiai bronzérme önmagáért beszél, a sportág legsikeresebb versenyzője 2021-ben, ezzel hetedszer érdemelte ki az elismerést. Tíz évvel ezelőtt zsebelte be az elsőt, 2013 óta két kivétellel egyaránt ő seperte be a díjat.

A dunaújvárosi Kovács Zsófia is ott van a „szeren”. Szó szerint, hiszen a 21 éves tornásznő ötödjére lett sportága legjobbja. A Tokióban összetettben 16. helyen záró Európa-bajnok Kovács Saroltához hasonlóan még számos elismerést gyűjt majd be.

Az Alba Íjász HSE színeiben versenyző Gáspár Tamás a pályaszakágban, kerekesszékes paraíjászként vitte el a pál­mát. A paralimpián egészen a negyeddöntőig masírozott, és végül az ötödik helyen zárt.

Barzsó Alexander a Sárosdi Animal SE szkandereseként először zsebelte be az év legjobbjának járó elismerést. Idén karrierje legnagyobb sikerét érte el a vilniusi Európa-bajnokságon: a 70 kilogrammosok kategóriájában ezüstérmet szerzett bal kézzel.

A díjazottak között szerepel a közelmúltban világbajnoki címet szerző szári teqballos hölgy, Izsák Anna, valamint a móri születésű tollaslabdázó Krausz Gergely, aki a sportág hazai történetében elsőként jutott ki olimpiára.

A vitorlázó Berecz Zsombor az első „kreuzolásokat” a VVSI-ben, a Velencei-tavon tette meg, de az előző idényben még Dunaújvárosban védett a már az UVSE-ben védő Magyari Alda is.

Hanga Ádám albás évei sem éppen tegnap voltak, de hatodik alkalommal választották a legjobb férfi kosárlabdázónak

 

Hanga Ádám Albás évei sem éppen tegnap voltak, de hatodik alkalommal választották a legjobb férfi kosárlabdázónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában