Három edzőmérkőzésre kerül sor

2021.12.09. 08:30

Kemény munka vette kezdetét az Alba FKC-nél

Az Alba Fehérvár KC csapata némi pihenőt kapott, amíg a válogatottak a világbajnokságon szerepelnek, ám hétfőn újra a lovak közé csaptak, immár Boris Dvorsek irányításával.

Káldor András

Varga Emőke az utóbbi mérkőzéseken gólerősnek bizonyult, ezt várják tőle a folytatásban is

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A fehérváriak horvát szakvezetője szerencsétlen balesete, majd az ezt követő Achilles-ín-műtétje után másfél hete – igaz, kerekesszékben, de – már ott volt tanítványai mellett az Angola válogatottja elleni felkészülési mérkőzésen, most pedig lezárva az egyhetes pihenőt, kisebb alapozást vezényel a lányoknak. Innentől kemény munka vár a csapatra, hiszen a fizikai edzések mellett pszichikai tréningek is tarkítják majd a programot.

– Ebben az időszakban nagy hangsúlyt kell fordítanunk a pszichikai felkészítésre, valamint kielemezzük az eddigi mérkőzéseink tanulságait is. Akadtak hibáink, hiányosságaink az elmúlt találkozóinkon, így keményen kell dolgoznunk, ahogyan tettük azt eddig is. Egyéni képzésekkel, taktikai elemek gyakorlásával, elsajátításával készülünk a bajnokság folytatására – vázolta a következő hetek programját.

Erre szükség is lesz, mivel a fehérvári gárda korántsem úgy szerepelt a pontvadászat első felében, ahogy azt elvárták volna a szurkolók. Több olyan találkozón veszítettek pontot, pontokat, amelyekből többet ki lehetett volna hozni.

A felkészülési programban három edzőmérkőzés szerepel: december 10-én, pénteken 18 órai kezdettel a Dunaújvárosi KKA látogat a Köfém Sportcsarnokba, majd december 14-én, kedden a szlovákiai DAC csapatát fogadják 16 órától, míg ennek a párosításnak a visszavágójára december 16-án, szintén 16 órakor kerül sor Dunaszerdahelyen. A csapattal nem lehet majd ott a hazája válogatottjával a vb-n szereplő Tea Pijevic és Mana Ohjama.

Az Alba évet lezáró mérkőzését majd Debrecenben, a Hódos Imre Sportcsarnokban játssza a 10. fordulóban a DVSC Schaeffler ellen december 30-án 18 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában