Jégkorong

2021.12.03. 21:35

Jó játék, három pont a zsákban

Az ICEHL pénteki játéknapján a Hydro Fehérvár AV19 a Tesla Orli Znojmo jégkorongcsapatát fogadta.

Beke Zsombor

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Hydro Fehérvár AV19 – Tesla Orli Znojmo 5-1 (1-0, 2-1, 2-0)

Székesfehérvár, 1500 néző. V.: Hronsky, Rencz, Váczi, Konc.

AV19: Tirronen – Fournier, Campbell 1 (1), Erdély (1), Sarauer 1 (1), Petan (1) – Horváth M., Szabó D., Shaw, Jacobs, Kuralt – Atkinson 1 (1), Dobmayer, Magosi (1), Németh, Mihály 1 – Rétfalvi, Ambrus G., Bartalis 1, Terbócs. Vezetőedző: Kevin Constantine

Znojmo: Kantor – Culkin, Haman, Svoboda, Nemec, Matus 1 – Bartko (1), Tejnor, Ahl, Köver, Luciani (1) – Gorcik, Prokes, Fejes – Oscadal, Svoboda, Kvasnica. Vezetőedző: Glenn Hanlon

Kiállítások: 12, ill. 6 perc.

Kapura lövések: 29-31.

A fehérvári szurkolók örömére a csapatban újra ott volt a sérülésből visszatérő Bartalis-Terbócs duó. A találkozó vendég lehetőségekkel indult, a Znojmo nekiugrottak a Volánnak. Az első hazai helyzetre öt percet kellett várni, Bartalis fonákját védte Kantor. Ha már kitört a Fehérvár a nyomás alól, meg is szerezte a vezetést, hat perc elteltével Campbell távoli lövése csorgott át a mamutok között, 1-0. A gól után kiegyenlítettebbé vált a játék képe, a csehek emberelőnyben is próbálkozhattak, de a Tirronen és a védelem jól állta a sarat.

A második harmad elején ismét négy az öt ellen támadhatott a Znojmo, legveszélyesebb vendég Fejes volt, de Triironen hárítani tudott. Ami az egyik oldalon kimaradt, a másikon nem, egyenlő létszámnál Atkinson ugrott ki és értékesítette a ziccert, 2-0. A gól után ismét fórban támadt a cseh csapat, és harmadszorra már éltek a lehetőséggel, Matus volt eredményes, 2-1. Jó iramú mérkőzést játszottak a felek, öt és fél perccel a vége előtt pedig ismét kétgólosra duzzadt a hazai előny. Sarauer hozta magát szépen helyzetbe, majd laza csuklómozdulattal kipókhálózta a bal felső sarkot, 3-1.

A záróetap Sarauer és Matus összetűzésével kezdődött, majd négy a négy ellen a visszatérő Bartalis mattolta közelről Kantort, 4-1. Nem adta fel a Znojmo, Oscadal helyzeténél Tirronennek kellett bravúrt bemutatnia. A 54. percben Mihály lépett ki Magosi passza után, és a fiatal támadó nem hibázott, góljával bebiztosította a fehérvári győzelmet, 5-1. Bár a folytatásban a csehek támadhattak emberelőnyben is, a hazai siker nem forgott veszélyben.

A Hydro Fehérvár AV19 legközelebb vasárnap, Linzben lép jégre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában