Maccabi VAC hanuka közösségi futás

2021.12.01. 21:49

Ilyen még nem volt Fehérváron

December 5-én, vasárnap rendhagyó, közösségi futásra hívja a Maccabi VAC, ezen belül is Kaufer Tamás és Berger Tamás futók azokat, akik kedvet éreznek egy igazi városi futásra.

Káldor András

Az egész belvárost átszeli a hanuka futás útvonala

Forrás: Simon Erika

Egy futóverseny kiváló közösségépítő, és egyébként az egyének tudatának is jót tesz, amikor az ember bizonyítottan végigfut egy adott távot. Ezzel kapcsolódik össze a hanuka, amely a zsidó vallás azon kevés ünnepeinek egyike, amelyik nem a bibliai történésekre épül. Egy történelmi eseményt őrzött meg az emlékezet, ennek családi körben való megünneplése zajlik nyolc napon át. 

A Maccabi VAC hanuka közösségi futás 15 órakor kezdődik, a zsidó hitközség imaházának udvarán lesz a gyülekező. Kaufer Tamás, a különleges esemény megálmodója ötven–nyolcvan indulóra számít az előzetes felmérések alapján, illetve a részvételi szándékot korábban a legnagyobb közösségi oldalon jelzők szerint. Fontos információ, hogy több futóversennyel ellentétben nem kérnek nevezési díjat a szervezők. 

A verseny útvonala pedig átszeli Székesfehérvár belvárosát. Távja négy kilométer lesz, amelynek pontos állomásai: a Romkert kapujából indítják a megmérettetést, majd Fő utca – Zichy liget – Malom utca – Bregyó Sportcentrum és vissza. Arra feltétlenül felhívják a figyelmet a szervezők, hogy a futás útvonala nem zárt, ezért fokozottan kérik a KRESZ szabályainak betartását. 

A futáson minden résztvevő egy különleges befutó­érmet kap, ezt követően minden közreműködőt várnak egy hanukai fánkra, valamint forralt borra. 

Az eseményre meghívást kapott Cser-Palkovics András polgármester, Heisler András, a Mazsihisz elnöke, továbbá Jusztin Ádám, a Budapesti Maccabi VAC elnöke is. 

Ezután 16 órakor kezdődik Darvas István rabbi segítségével a hanukai gyertyagyújtás, szabadtéren – a Covidra való tekintettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában