Frissen Fejérből

2021.12.17. 20:00

Az első gól még csak az út eleje Rétfalvi Kristófnál

A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongozójának, Rétfalvi Kristófnak Zalaegerszegről vezetett az útja a Fehérvár osztrák ligás csapatáig. A 20 éves csatár az idei szezonban rendszeresen játéklehetőséget kap az ICEHL-ben, a bizalmat pedig egy fontos rangadón váltotta gólra.

Beke Zsombor

Rétfalvi Kristóf a Ljubljana elleni mérkőzés után a koronggal, amellyel az első gólját szerezte

Forrás: Soós Attila / Fehérvár AV19

Rétfalvi Kristóf az óvodáknak szóló korcsolyaprogramnak, illetve Kercsó Árpádnak köszönheti azt, hogy végül a futballpálya helyett ma a jégen tevékenykedik. Négyévesen még a labdát kergette a füves pályán, majd még Zalaegerszegen Kercsó Árpád invitálta a jégpályára. Ott ragadt, majd a már Fehérváron dolgozó Kercsó–Láday András duó meghívására kipróbálta magát a megyeszékhelyen is. Gyorsan felvette a magasabb tempót, így nem is volt kérdés a folytatás. Rétfalvi az utánpótlásban eltöltött évekből a klubsikerek mellett a két évvel ezelőtti, kijevi U20-as világbajnokságra emlékszik vissza a legszívesebben, de a magasabb osztályban való játékot már nem élvezheti ki, hiszen tavaly elmaradt a torna, idén pedig már túlkorosnak számít a támadó. A 20 éves játékos a 2019/2020-as idényben mutatkozott be a Titánok együttesében, ahol a tavalyi idényben már alapembernek számított. Az idei szezonban pedig felkerült a Kevin Constantine irányította gárdához. 

– Úgy gondolom, hogy az élet visszaadta ezt az elszalasztott világbajnokságot, hiszen az ICEHL-csapatban megkaptam idén a lehetőséget – nyilatkozta lapunknak Rétfalvi. – Az osztrák ligás együttesben a szezon elején 11 csatár volt, és még egy támadót kerestek, végül rám esett a választás. Örültem ennek a lehetőségnek, nagyon boldog vagyok, hogy az első gólom is megszületett végre. De itt még nincs vége a munkának. 

Az első gól a múlt vasárnapi, Ljubljana elleni találkozón született meg. Ugyan korábban egyszer már a neve mellé került egy gól, de végül kiderült, akkor utoljára Mihály Ákos ért bele a korongba. 

– A múltkori esetnél végül gólpassz lett a gólból. Elhittem, hogy az volt az első gólom, még interjút is készítettek velem. Utána jött be az öltözőbe Szélig Viktor, hogy visszanézték az esetet, és a korong Mihályról pattant be. Sajnos elég sokáig váratott magára az első találatom, de végre megszületett, és nagyon jó érzés volt. A gólöröm közben Magosi Bálint mondta, hogy videózzák az esetet. Leültünk a padra, és vártunk, míg a bírók visszanézték. Nagyon izgultam, mert azt hittem, ezt is el fogják venni tőlem, de mikor megadták, boldog voltam, rögtön mindenki gratulált a padon. 

A hétvégén két nehéz találkozó vár a Volánra. Pénteken a Pustertal Wölfe vendégeként korcsolyáznak jégre Rétfalvi Kristófék, míg szombaton az elmúlt tíz mérkőzéséből nyolcat megnyerő, listavezető Red Bull Salzburg lesz az ellenfél. 

– Jó lenne két győzelemmel zárni, Salzburgban is mindenképpen szeretnénk pontot szerezni. Pustertalban fogunk először játszani, ugyanúgy kell kezdenünk, mint a Ljubljana ellen itthon. Ha ez így lesz, akkor mindegyik mérkőzésen nagy esélyünk lehet a győzelemre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában