Bűvölő reflektorfény

2021.11.22. 19:37

Remekül helytálltak a szondis vívók a felnőtt vk-n

A Honvéd Szondi György SE két ifjú párbajtőrözője is felnőtt világkupán léptek pástra. Sejtetni engedték, hogy hamarosan akár számolni is lehet velük a nemzetközi mezőnyben.

Ferencz Balázs

Forrás: FMH-Archív (NN)

A 18 esztendős Kovács Gergely és a 17 éves Salamon Réka is kiváló honi teljesítményükkel vívták ki a jogot arra, hogy felnőtt világkupa-versenyen markoljanak párbajtőrt. A hölgyek 245 fős mezőnyében Salamon Réka 5-1-es mérleget vívott a poolban, azaz a csoportkörben, s éppen lecsúszott a főtábláról, a 66. helyen zárt, s megszerezte élete első felnőtt vk-pontjait.

Kovács Gergely minden ellenfelét pengehegyre tűzte a csoportban, másnap 17.-ként került fel a 64-es táblára. Nem várt rá könnyű ellenfél, a 2016-os junior-világbajnok, Georgij Brujevvel kellett szembenéznie. – Óriási élmény volt felnőtt világkupán szerepelni. Az elejétől fogva jól ment a vívás, kazah, amerikai, svájci, belga párbajtőrözőkkel mérkőztem, akik között junior világkupa-győztes, felnőtt vk-bronzérmes is akadt. Brujev nagyon erős ellenfél volt a 64 között, nekem még új volt a lebonyolítás, hogy a táblaküzdelmeket nem egynapon rendezik a csoporttal. Újra lendületbe kellett jönnöm, sokat kellett vívnom az asszó előtt. Hozzá kell szokni a nagy teremhez, a komoly világításhoz, és a nagyszámú nézőközönség tekintetéhez – mesélte Kovács Gergely, aki szoros asszóban szenvedett 15-12-es vereséget az orosz Brujevtől.

Fotó: Egyesület

Felzárkózott az ellépő oroszra, majd 11-11-es állásnál csökkent a fehérvári legény koncentrációja. A 278 fős mezőnyben elért 40. pozíciója így is kiváló eredmény. A szezonnak ezzel nincs vége, sőt. Komoly megmérettetések várnak a Honvéd Szondi párbajtőrözőire. A hét végén a junior országos bajnokságon, egy héttel később a junior világkupán kell helyt állniuk a szondisoknak, majd a felnőtt országos bajnokságon is vérmes reményekkel lépnek pástra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában