motokrossz

2021.11.11. 16:09

Reflektorfényben a megyei porfelhőlovagok

Kiemelkedtek az MX85-ös géposztály mezőnyéből a Fejér megyei motokrosszosok, ketten is dobogóra állhattak a Nyílt Nemzeti Kupasorozat végelszámolásánál.

Ferencz Balázs

Fotó: Szemenyei

A Kőszárhegyi MX Club tehetsége, Grosz Gergő fölényesen nyerte az öt versenyből álló Nyílt Nemzeti Kupasorozatot. A 85 köbcentis géposztály népes mezőnyében szórta a port a Polgárdiban élő Papp Kornél Oszkár, s a mindössze 10 esztendős motokrosszos a harmadik helyen zárta a szezont. Ráadásul úgy maradt a nála néhány évvel idősebb éllovasok között, hogy idény közben váltott technikát. Pedig ez nem szokás a motorsportban.

Fotó: Szemenyei

– Miután az első futamokon is tapadt a dobóra, bele kellett nyúljunk a technikába, ugyanis a kisméretű kerekeket nagykerékre kellett cserélnünk. Ez más versenyzési és vezetési stílust igényelt, amibe még bele kell rázódnia, de így is igen elégedettek lehetünk az idei teljesítménnyel – mesélte büszkén az édesapa, Papp Ferenc.

Fotó: Szemenyei

Veszprémvarsányban már harmadikként zárta a futamokat Papp Kornél Oszkár, s a hódmezővásárhelyi záróversenyen is csak hajszállal csúszott le a dobogóról. E két utolsó viadalon bezsebelt pontok sokat jelentettek a végelszámolásnál. A honi kupasorozatban elért harmadik helyezés méginkább meghozta az ifjú motoros étvágyát, s a két hét múlva kezdődő felkészülésnek már úgy vág neki, hogy kellő alapot szerezzen a komolyabb terhelésre is. Ugyanis a tervek szerint 2022-ben nem csupán itthon, de Csehországban, Szlovákiában és Ausztriában is rajthoz állna a polgárdi versenyző. A nemzetközi mezőnyben a tapasztalatszerzés, a minél több versenykilométer megtétele lesz a cél, itthon azonban a végső győzelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában