Visszatérni a helyes útra!

2021.11.20. 13:00

Mónos: a következő mérkőzéseken pontokat szeretnénk gyűjteni

A Merkantil Bank Liga 16. fordulójában az Aqvital FC Csákvár a Szentlőrinc labdarúgócsapatát fogadja vasárnap 17 órától.

Beke Zsombor

20211031 Csákvár Aqvital FC Csákvár - Tiszakécskei LC férfi felnőtt NB II. labdarúgó mérkőzés Fotó: Kricskovics Antal KRA Fejér Megyei Hírlap FMH Képen: TAKÁCS TAMÁS (9)

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Mónos Tamás együttese nem akármilyen sorozatot produkált októberben. A III. Kerület otthonában 2-2 lett az eredmény, majd ezután a Szegedet és a Dorogot is legyőzte a Fejér megyei alakulat, előbbit otthon, utóbbit idegenben. Közben pedig a Mol Magyar Kupában a szintén másodosztályú Pécset búcsúztatta a Csákvár. Aztán október végén jött hazai pályán egy váratlan vereség, a ligautolsó Tiszakécske ellen.

– Volt egy jó szériánk októberben, a kupát is idevonva, egy ötmeccses veretlenségi sorozatot produkáltunk – kezdte az elmúlt hetek értékelését lapunknak Mónos Tamás. – Majd következett a Tiszakécske elleni találkozó, ami sajnos nem úgy sült el, ahogy szerettük volna. Egy zártan védekező ellenfél érkezett hozzánk és nehezen tudtuk őket megbontani. Egyik csapatnak sem volt igazán nagy helyzete, majd egy szerencsétlen pontrúgásból kaptunk egy gólt. Ha az a meccs is meglett volna, akkor nagyon szépen zártuk volna az októberi és a november eleji időszakot.

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A váratlan vereség után Szombathelyen simán, 4-1-re kikapott az Aqvital. A vezetőedző elmondása szerint a rosszul sikerült mérkőzés első félidejében (0-3) egyéni hibákból kapták a gólokat, nem lefocizta őket az éppen aktuális listavezető. A válogatott szünetet igyekezett kihasználni Mónos Tamás, a Csákvár Dunaszerdahelyen játszott edzőmérkőzést, ahol a tizenegy 21 év alatti labdarúgóval kiálló Fejér megyeiek nyertek 2-1-re, a gólokat Molnár Rajmund és Kártik Bálint szerezték. A következő négy mérkőzés (Szentlőrinc, Budaörs, Soroksár, Ajka) fontos a csákváriak számára, hiszen bár az utolsó bennmaradó helyen áll a gárda, de a középmezőny elérhető távolságban van.

– Jó mérkőzést tudtunk játszani, a folytonosság miatt fontos volt ez a DAC elleni találkozó. Ebből a következő négy bajnokiból kettőt itthon, kettőt idegenben játszunk, hasonló képességű csapatok ellen, bizakodva várom ezeket a találkozókat, pontot, pontokat szeretnénk szerezni. Helyzetkihasználásban és a pontrúgások kivédekezésében előre kell lépnünk. Van egy nyolcgólos játékosunk Takács Tamás, ebben a szériában öt gólt rúgott. Fontos, hogy legyen olyan játékosunk, aki a helyzetek végén felrakja a pontot az i-re. Mi próbálunk jó futballt bemutatni az NB II.-ben, szó sincs arról, hogy kijátszanának minket, a kapu előtt eredményesebbeknek kell lennünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában