Frissen Fejérből

2021.11.03. 22:11

Kupaérmek a páston

Három érmet szereztek a Honvéd Szondi vívói junior párbajtőr egyéni Magyar Kupán.

Németh Krisztián

Kovács F. Gergelyt csak a fináléban tudták legyőzni

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap-archív

A fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban sereglet össze a korosztály színe-java. A férfiaknál 162-en, a nőknél valamivel kevesebben, 132-en indultak.

Kovács Gergely hat győzelemmel, makulátlan mérleggel zárta a csoportküzdelmeket, de Katona Bence is feljutott a főtáblára. A döntőben akár egymással is találkozhattak volna, ám Bencét a legjobb négy között megállította a BHSE nyári igazolása, Keszthelyi Zsombor. A fővárosi vívó a fináléban a másik fehérvári versenyzővel is „kibabrált”. Kovács F. Gergely ezüst-, Katona Bence bronzéremmel zárt.

Kovács F. Gergelyt csak a fináléban tudták legyőzni
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap-archív

A nőknél a versenyt az országos ranglista 12. helyén kezdő Salamon Réka a bronzéremig menetelt! Tehrani Léna, Kiss Emma és Bödecs Pálma is a hatvannégyes főtáblára jutott. Réka magabiztos vívással masírozott a legjobb négy közé, majd az elődöntőben szoros csatában legyőzte őt a svéd Emma Fransson. De a bronzérem is nagyon fényesen csillog!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában