Kétesélyes megyei rangadó előtt

2021.11.13. 08:45

Bárki nyerhet a kézilabda rangadón

A női kézilabda K&H Liga 8. fordulójának megyei rangadóján a Dunaújvárosi Kohász KA az Alba Fehérvár KC együttesét fogadja szombaton 17 órakor a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Káldor András

Fontos lesz az Albának (fehér) a feszes védekezés

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az egyiknek sikerült, a másiknak nem kedden a Magyar Kupában a továbblépés. A Dunaújvárosi Kohász KA küzdelmes összecsapáson győzte le a Szombathelyi KKA csapatát három góllal, és jutott be a sorozat 4. fordulójába, míg az Alba Fehérvár KC hiába volt sokáig előnyben a Siófok KC otthonában, végül 15 másodperccel a lefújás előtt kapott gól döntött a házigazdák javára.

Nem sokáig nyalogathatja sebeit viszont a gárda, mert ma négypontos mérkőzést vív az ősi megyei rivális Kohásszal.

Tavaly mindkét csapat hozta a hazai mérkőzését, így az Alba 23-21-re nyerte az első összecsapást, míg a „visszavágón” a DKKA elsősorban Bulath Anita eredményes játékának, 12 góljának köszönhetően múlta felül 27-24-re a fehérváriakat.

Fontos lesz az Albának (fehér) a feszes védekezés
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

– Most a Fehérvár is elég jó szériában van, legyőzték a Szombathelyt és ki-ki meccset játszottak a Siófokkal, úgyhogy jó formában vannak. Ugyanez rólunk is elmondható, győztes mérkőzéseket játszottunk az utóbbi fordulókban és a kupában, így reménykedek a győzelemben. Elsősorban a védekezés és a megfelelő kapusteljesítmény lehet a recept a vendégek ellen, leginkább ez döntheti el ezt a párharcot. Ha jól fogunk védekezni, akkor lesz mögötte kapusteljesítmény, és meg tudjuk nyerni a mérkőzést – mondta az újvárosiak gólzsákja, és szakmai igazgatója.

Tea Pijevic, az Alba Fehérvár KC horvát válogatott kapusa már a második idényét tölti a csapatnál, úgyhogy kétszer már játszott a megyei rivális elleni összecsapáson.

– Nagyon jó csapatnak tartom a Kohászt. Nehéz ellenük egy állandó, magas szintű játékot hozni. A legutóbbi két bajnoki mérkőzésüket megnyerték, fontos pontokat gyűjtöttek, de szerencsére ez velünk is így történt. Szeretnénk folytatni a pontok gyűjtését – fogalmazott a hálóőr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában