Vidi, PAFC

2021.10.01. 22:34

Pikáns derbik következnek

Pikáns meccsre van kilátás a cívis városban, a Huszti Szabolcs vezette DVSC otthonában lép pályára a Vidi. A Puskás Akadémia Felcsúton találkozik egy régi ismerőssel, Pintér Attila személyében.

Németh Krisztián

Mindkét együttesre ráférne egy nagy ugrás a tabellán, a Puskás Akadémia a hatodik, a Mol Fehérvár a hetedik helyről várja a folytatást

Fotó: Árvai Károly/MW

Nem akar beindulni a szekér a Mol Fehérvár alatt. Szabics Imre együttese a Ferencváros elleni elveszített hazai rangadó után a Puskás Akadémia ellen csak egy pontot szerzett, pedig jó húsz percen át emberelőnyben futballozhatott. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy sok hiányzóval kellett számolnia a vezetőedzőnek. Ettől még nem mutat szépen a tabella: hét forduló után a hetedik helyen áll a Vidi az NB I-ben.

Amikor Huszti Szabolcs sokadvirágzását élte pályája alkonyán a piros-kékek a nemzetközi kupaporondon vitézkedtek, és pariban voltak a Ferencvárossal.

Az egykori középpályás immár ellenfélként, a Debrecen vezetőedzőjeként látja viszont futballista karrierje utolsó együttesét.

– Huszti Szabolccsal nagyon szerettem együtt játszani a Vidiben. Örülök, hogy megtalálta a számításait és Toldi Gáborral közösen irányíthatja a Debrecent – mondta Nego Loic, aki koronavírus-fertőzése után már visszatérhetett a PAFC ellen a pályára. – Az a nyílt, őszinte támadófutball, amit a DVSC játszik, jól jellemzi Huszti Szabolcs filozófiáját. Rengeteg gólt lő a Loki, emiatt nagyon fegyelmezetten kell védekeznünk, ugyanakkor sok gólt is kapnak, ezt mindenképp ki kell használnunk. Összességében nehéz meccsre számítok, de bízom abban, hogy sikerül a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is jó eredményt elérnünk a DVSC ellen – zárta gondolatait a magyar válogatott középpályás.

Mindkét együttesre ráférne egy nagy ugrás a tabellán, a Puskás Akadémia a hatodik, a Mol Fehérvár a hetedik helyről várja a folytatást
Fotó: Árvai Károly/MW

A PAFC–Mezőkövesd-derbi pikantériáját az adja – bár ez cseppet sem új keletű, de mégis tény –, hogy Pintér Attila 2018-ban a Magyar Kupa döntőjébe vezette a felcsúti együttest. A matyóföldiek cseppet megcsömörlöttek, a kezdeti két győzelem óta legfeljebb döntetlenre képesek, és az alvég felé tendálnak a tabellán.

Hornyák Zsolt együttese a Vidi ellen szerzett pontból meríthet erőt, mint ahogy abból is, hogy a kövesdieket otthon zsinórban kétszer győzték le úgy, hogy még gólt sem kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában