szürke meccs

2021.10.15. 22:07

Negyedszer nyertek idegenben a felcsútiak

Hozta a kötelezőt a PAFC az Új Hidegkuti Nándor stadionban. Jobbára a hajrá tartogatott izgalmakat. Ettől a három pont, még három pont.

Németh Krisztián

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Csalódnia kellett annak, aki arra számított, hogy a két vetélytárs „szétszedi” egymást péntek este. Mert nem hozott különösebb izgalmakat a fővárosi mérkőzés, egyik csapat sem mert kockáztatni. Csendesen csorogtak az események a Hungária körúton, de szerencsére a vendégek hamarabb ébredtek. A házigazdáknál a vezetőedzőként második éráját kezdő Teodoru Vaszilisz legényei nem rontottak a vendégekre, Hornyák Zsolt fiai pedig közel makulátlan idegenbeli mérlegüket szerették volna megőrizni. Ebben a sérülése után visszatérő, de még mindig csak második bajnokiját játszó Szolnoki Roland, és a válogatottól friss londoni élményeivel visszaérkező Nagy Zsolt is segítette a felcsútiakat.

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Negyed óra után történt az első említésre méltó esemény: előbb a házigazdák sorozták meg a PAFC kapuját, de vagy a blokkban akadt el a labda, vagy elkerülte a kaput. A másik oldalon rögtön jött a válasz: Alexandru Baluta került ziccerbe az ötös sarkánál. A 33. percben a kilencvenes évek végén a Vidiből visszavonuló Vancsa Miklós tizenhat éves fia, Zalán kaparta ki bravúros csellel a gesztenyét a középütt érkező Bojan Miovskinak, de a macedón Tóth Balázsba lőtte a labdát. A fordulás után sem izzott a levegő, jobb híján egy videóbírózás, és sárga lapok színesítették a szürke találkozót. A 69. percben viszont szépen kompenzált a Puskás Akadémia! Szolnoki kapásból belsővel pazarul emelte be a labdát a tizenhatoson belülre, ahol a leshatárról induló Komáromi György az ötös sarkáról a hosszú sarokba lőtt, 0-1.

Nagyon úgy tűnt, hogy a PAFC éppen idejében adott tust, mert a hozzájuk hasonlóan sokszor pontatlanul játszó MTK nem mutatott különösebb jeleket arra, hogy le tudná dolgozni ezt a minimális hátrányt. Erre kis híján rácáfoltak a 89. perc történései, amikor James Weir lövése után Tiago Ferreira pofozta be a labdát a kapuba. Jó hír, hogy egyértelmű leshelyzetből. Az viszont nagyon nem jól alakult, hogy Tóth Balázsnak védés közben kiment a válla, ezért le kellett cserélni... A másik kapuban Milan Mijatovicsnak kellett nagyot nyújtóznia a meccs utolsó pillanataiban, mert Jakov Puljic szabadrúgása majdnem beakadt.

MTK Budapest – Puskás Akadémia 0-1 (0-0)

Gól: Komáromi (70.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában