Frissen Fejérből

2021.10.10. 20:22

Lépéselőnybe kerültek a Bikák

Az Erste Liga vasárnapi játéknapjának első megyei tétmeccsén az eddig két pont nélkül csapat csatáját a Dunaújvárosi Acélbikák nyerték a Titánok ellen.

Káldor András

Végig remekül védett Szeles Martin a Titánok kapujában

Fotó: Anda Fábián

Dunaújvárosi Acélbikák – Titánok 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)

Dunaújváros, 242 néző

Vezette: Mach, Pálkövi Zs., Kövesi, Sábián

Acélbikák: Krajcovic – Pozsár, Erdély B., Dudkin, Szappanos, Szűcs I. – Benke, Bobcek, Németh P. 1, Török, Németh Á. – Bubnov, Szécsi, Pinczés O. Lőczi, Horváth Á. – Druga, Somogyi N., Tamás, Marosi, Gebei G. Vezetőedző: Leo Gudas

Titánok: Szeles – Reiter A., Hercsel, Lundin, Keceli-Mészáros, Németh K. – Dolinar, Farkas B., Ambrus Cs., Dézsi Barnabás, Fekete – Kóger B., Molnár G., Nagy Á, Csiszer, Szabó Cs. – Kucsma, Fodor, Mayer, Jábor, Parragi. Vezetőedző: Anatolij Bogdanov

Kiállítások: 8, ill. 4 perc

Kapura lövések: 28-22

A találkozó előtt abban száz százalékig biztosak lehettünk, hogy az egyik csapat számára törvényszerűen véget ér az utóbbi hetek negatív szériája, hiszen még nem volt pontjuk a kezdő sípszó előtt. Mindkét legénység számára kiemelten fontos volt az összecsapás, mert az alapszakasz végén csak az utolsó nem folytathatja tovább a küzdelmeket, így az egymás elleni csatákban hatványozott jelentősége lesz, hogy ki és mennyi pontot tud gyűjteni. Rangadóhoz méltó, pörgős és lendületes játékkal nyitottak a csapatok, és a 7. percben egy remek korongszerzés után Németh Péter lőtt Szeles Martin mamutjai között a kapu közepébe, 1-0. A 14. percben Szeles bravúrjainak köszönhetően előbb Szűcs István, majd Török Viktor helyzete maradt ki, de Németh P. ajtó-ablak lehetőségét is kifogta a hálóőr.

Végig remekül védett Szeles Martin a Titánok kapujában
Fotó: Anda Fábián

A középső játékrész is hasonlóan folytatódott, többet pattogott a korong a Titánok harmadában, és továbbra is Szeles tartotta a lelket a fehérváriakban. Rengeteg hazai próbálkozás halt el a kesztyűjében, és egyértelműen a vendéglátók domináltak. Védekezésben ugyan állta a sarat a fehérvári gárda, ellenben a támadásaik igen esetlegesnek tűntek, nem véletlen, hogy nem sikerült betalálniuk negyven percig. Az utolsó percekben kissé elszabadultak az indulatok, és ez a kiállítások számában is érzékelhető volt. Emberelőnyben kezdték a záró harmadot a Titánok, de gólt kis híján a hazaiak értek el, igaz már egyenlő létszámnál. A 47. percben Jacob Lundin előtt adódott hatalmas lehetőség, de a svéd csatár elkotorta a kapu mellett a korongot. Négy perccel a vége előtt előnybe került a Fehérvár, Reiter Attila lövésébe remekül nyúlt bele Pavel Krajcovic. Levitte kapusát a Titánok, Németh P. még növelhette volna a góljai számát, de nem talált az üres kapuba, ám így is nyertek az Acélbikák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában