jégkorong

2021.10.19. 19:09

Hitet adó első győzelem

Az Erste Ligában szereplő Titánok jégkorongcsapatának nem volt könnyű a szezon kezdete, de a gárda csapatkapitánya, Reiter Attila szerint a siker lendületet adhat az együttesnek.

Beke Zsombor

Fotó: Soós Attila/Titánok

Reiter Attila a fehérvári jégkorong-akadémián nevelkedett, itt vált belőle felnőttjátékos, évekkel ezelőtt bemutatkozhatott az osztrák ligás csapatban is, majd évekig a magyar pontvadászatban induló gárda alapembere volt. 2019/2020-as szezonban aztán a fővárosba igazolt, majd a következő idényben visszatért a koronázóvárosba. Most nyáron kétséges volt a Titán-projekt folytatása, de a vezetőség marasztalta a játékost. Reiter elmondása szerint 2020 nyara nehezebb volt, mint a mostani.

– Azon a nyáron, amikor visszaigazoltam Fehérvárra, egy időben kétséges volt, hogy folytatni tudom-e a pályafutásomat, majd júliusban sikerült megállapodnunk, így visszatértem a Titánokhoz – emlékezett vissza lapunknak a 27 éves jégkorongozó. – Idén nyáron más volt a helyzet, ugyanis bár nem volt biztos, hogy lesz Erste Ligás csapat, az akadémia vezetősége biztosított róla, hogy valamilyen formában, akár edzőként, számítanak rám a jégpálya környékén.

Fotó: Soós Attila/Titánok

Bár az elmúlt években is fiatal gárda volt a Titánok, az idén ez hatványozottabban igaz. Így az idősebb játékosoknak az öltözőben és azon kívül is utat kell mutatniuk társaiknak.

A szezon kezdése nem volt egyszerű a fiatalokból álló gárdának, de a tizedik fordulóban megtört a jég, és hazai pályán az Újpestet büntetőkkel verte Anatoli Bogdanov legénysége.

– Sejtettük azt, hogy nem mi leszünk az a csapat, amelyik végigver mindenkit. Kilenc vereség után mindenki nagyon várta, hogy végre sikerüljön nekünk is valami, főleg annak tükrében, hogy mennyi időt és munkát tettünk bele. Ilyen tekintetben mindenki kicsit megkönnyebbült, hiszen láttuk, hogy a befektetett munkának meglett a gyümölcse. Ugyanezen az úton kell mennünk tovább és akkor nem csak tíz mérkőzésenként tudunk egy győzelmet behúzni, minden meccsen szeretnénk közel lenni az ellenfélhez.

Fotó: Soós Attila/Titánok

Nagyon jót tett a siker a csapatnak, hiszen demoralizáló tud lenni, hogy hiába dolgozol sokat, mindig vesztesen hagyod el a pályát.

A Titánokra szerdán újabb megmérettetés vár, ezúttal a Magyar Kupa selejtezőjében lépnek jégre Reiterék. Az ellenfél a MAC Ikonok lesz, ahol bár nem profi játékosok játszanak, jó néhányan pár éve még az Erste Ligában kergették a pakkot. A találkozó 18.40-kor kezdődik majd az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában