jégkorong

2021.10.24. 17:20

Győzelmet arattak a Titánok Miskolcon

A hét végén a Titánok jégkorongcsapata két mérkőzést is játszott az Erste Ligában. Pénteken a DEAC, míg vasárnap délután a Diósgyőr volt az ellenfél. Utóbbi mérkőzés jobban sikerült a fiataloknak, megszületett a szezonbeli második sikere a Fehérvárnak.

Beke Zsombor

Fotó: pixabay.com

Titánok – DVTK Jegesmedvék 1-5 (0-1, 1-2, 0-2)

Miskolc, 710 néző. V.: Babic, Soós, Mokrai, Vincze D.

DVTK: Duschek – Hyvarinen, Wehrs, Walker, Galanisz (1), Elgestal – Kiss R., Hadobás, Szabad K., Miskolczi 1, Ritó – Szirányi, Doetzel, Vojtkó, Lövei, Farkas M. – Farkas O., Galajda, Mattyasovszky. Edző: Tokaji Viktor.

Titánok: Horváth – Reiter, Farkas (1), Keceli, Lundin 1 (1), Dézsi – Dolinar (1), Dobmayer (1), Nagy, Fekete 1, Ambrus Cs. 1 – Kucsma, Kóger, Győrffy, Skakodub (1), Csiszer 1 – Nochta, Molnár, Mayer, Szabó, Jábor 1. Edző: Anatoli Bogdanov

Kiállítások: 41, ill. 8 perc

Kapura lövések: 49-25

A pénteki, debreceni találkozón a fehérváriak jól kezdtek, az első két harmad után 2-2-es döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok, majd az utolsó játékrészben a DEAC néhány perc alatt eldöntötte a három pont sorsát, 6-2-es vereség lett a vége annak a találkozónak. Vasárnap délután sem várt könnyű feladat Anatoli Bogdanov gárdájára, hiszen az Extraligából visszatérő DVTK otthonába látogattak, ugyanakkor a miskolciak sem kezdték jól a bajnokságot. Tokaji Viktor együttese tizenkét mérkőzés után mindössze nyolc pontot gyűjtött, amivel a játéknap előtt a tízcsapatos ligában a kilencedik pozíciót foglalták el a Jegesmedvék.

A találkozó lassú mederben kezdődött, a korong főleg miskolci ütőkön járt, de az első néhány perc komolyabb lehetőség nélkül telt el. Később a miskolci fölény helyzetekben is megmutatkozott, de a fehérvári védelem és a kapuban Horváth Dominik állta a rohamokat. A harmad utolsó perceire teljesen beszorult a Titánok csapata, de gólt mégis a fehérváriak szereztek. 44 másodperccel a játékrész vége előtt Csiszer Ádám tűpontos lövése talált utat Duschek Dávid kapujába, 0-1.

A középső etap hasonló mederben folytatódott, mint amilyenben az első zajlott. Az ötödik minutumban kettős fórban gyorsan felálltak a hazai harmadban a fehérvári fiatalok, és a dupla emberelőnyös szituációt gólra váltották, Lundin lövése a kapuvason csattant, de a kipattanó Hyvarinenről becsorgott, 0-2. A folytatásban ismét a hazaiak kerültek fölénybe, de Horváth ihletett formában védett. A nyomás egy diósgyőri emberelőny során góllá érett, Miskolczi Márk volt eredményes, 1-2. A harmad végén fórban egy szép akció után Fekete növelte ismét kettőre a vendégek előnyét, 1-3.

Az utolsó húsz perc fehérvári emberelőnnyel kezdődött, ám hiába szorult be a DVTK, nem született meg a negyedik kék-fehér találat. Ami késik, nem múlik, a 47. minutumban Jábor kapott le a levegőből egy korongot, majd maga elé tette és kíméletlenül kilőtte a bal felső sarkot, 1-4. A folytatásban nyomott a Miskolc, de a hazaiaknak nem volt ellenszere a parádés formában védő Horváthra. A végén még Ambrus Csongor is betalált, a Titánok megszerezték második győzelmüket a szezonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában